Αρχική Νέα Τοπικά Γαλάζιες σημαίες Τέλος! Άδικος ο διασυρμός του νησιού μας

Γαλάζιες σημαίες Τέλος! Άδικος ο διασυρμός του νησιού μας

8

 


 Τρεις βραβευμένες παραλίες μας, Καρφάς, Μέγας Λιμιώνας, Αγία Φωτεινή, αποσύρθηκαν από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ».

Και αυτό όχι γιατί το νερό δεν είναι καλής ποιότητας ή επειδή δεν ήταν καθαρές.

Ο λόγος, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Μηνά, Γιάννης Παντελάρας, ύστερα από το έγγραφο που έλαβε από την αρμόδια υπηρεσία, ήταν ότι ο πίνακας ανακοινώσεων με τα διάφορα ενημερωτικά φυλλάδια για τους λουόμενους που υπάρχει μπροστά στη μια παραλία αντί για πλαστικό έχει τζάμι σπασμένο, ενώ στις άλλες δύο έχει αλλοιωθεί το πλαστικό! 
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αγίου Μηνά, Παναγιώτη Μανδάλα, η ζημιά έγινε βράδυ.
Το ίδιο βράδυ τραβήχτηκαν φωτογραφίες, ενώ μια ημέρα μετά, όπως οι αρμόδιοι του φορέα τον ενημέρωσαν, κάποιοι δημότες τους έστειλαν τις φωτογραφίες αυτές.  «Είναι τέλος της σεζόν. Πραγματικά λυπάμαι, αλλά έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Οι παραλίες και το νερό είναι πεντακάθαρα. Δίνουν σημαίες σε μέρη που δεν έχουν καν βιολογικό και την πήραν για παράδειγμα από την Αγία Φωτιά», δήλωσε απογοητευμένος από τις εξελίξεις ο κ. Μανδάλας.

Στο μεταξύ, η Συντονίστρια του Προγράμματος Γαλάζιες σημαίες, επιβεβαίωσε την πολύ καλή ποιότητα των Νερών κολύμβησης,  ενώ επισήμανε ότι η Διεθνής Επιτροπή Κρίσεων είναι ιδιαίτερα αυστηρή και δεν δέχεται οποιαδήποτε απόκλιση κανενός κριτηρίου.
Πόσο δίκαιο όμως είναι να αποκλειστούν 3 παραλίες μας από το πρόγραμμα μόνο και μόνο για τους πίνακες;

Ετσι η μόνη παραλία στο νησί με Γαλάζια σημαία είναι η ιδιωτική πλαζ στον Όρμο του Λω.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ