Αρχική Νέα Τοπικά Περιουσία νοσοκομείου: Συμφωνούν όλοι να μην φύγει ο έλεγχος

Περιουσία νοσοκομείου: Συμφωνούν όλοι να μην φύγει ο έλεγχος

16

 Αναζήτηση νομικής φόρμουλας που θα καθιστά δυνατή την εξαίρεση της περιουσίας του νοσοκομείου της Χίου από το νόμο που δίνει την υψηλή κυριότητα στη ΔΥΠΕ Πειραιώς- Νήσων είναι το πρώτο μέλημα της διοίκησης του Σκυλίτσειου. Όπως μας δήλωσε ο Διοικητής Γιάννης Ξενάκης, μετά τη θετική απόσπαση έγγραφης δήλωσης από τη ΔΥΠΕ ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα της διαχείρισης περιουσίας από το Νοσοκομείο, θα υπάρξει συνεργασία με το Μητροπολίτη Χίου που ως πρόεδρος της Ανωτάτης Ενοριακής Επιτροπής έχει την εποπτεία.
     Ο κ. Ξενάκης φάνηκε αισιόδοξος να αλλάξει το καθεστώς, αρκεί να βρεθούν τα νομικά επιχειρήματα, ενώ έκρινε ότι δεν είναι της ώρας να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη για το θέμα της περιουσίας.
     Την πρόταση αυτή μας κατέθεσε ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων (ΣΕΣΝΟΧ) Γιάννης Κουτσοδόντης σημειώνοντας ότι χρειάζεται να επιστρέψει η περιουσία στη Χίο και να διασφαλιστεί από οποιαδήποτε μελλοντική επιβουλή.
     «Άλλο πράγμα να είναι εδώ και να γίνεται έλεγχος, και άλλο πράγμα να τη διαχειρίζεται το υπουργείο», σημείωσε ο κ. Κουτσοδόντης.
     Την ίδια άποψη κατέθεσε και ο πρόεδρος του σωματείου των γιατρών στο Σκυλίτσειο Βασίλης Βασιλειάδης, που τόνισε ότι είναι πολύ σκεπτικοί για το ζήτημα. Σημείωσε επίσης ότι χρειάζονται να έχουν επίσημη ενημέρωση από το Διοικητή, αφού ότι μαθαίνουν τώρα είναι από τα μέσα ενημέρωσης.
     «Υπάρχουν συνάδελφοι που πληρώνονται από την περιουσία, τμήματα όπως η παιδιατρική και τα εργαστήρια που στηρίζονται στην περιουσία, την οποία και πρέπει να διαφυλάξουμε», μας δήλωσε.