Αρχική Νέα Τοπικά ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ», γιορτάζει στα Καρδάμυλα τα 30 χρόνια του

ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΥ», γιορτάζει στα Καρδάμυλα τα 30 χρόνια του

11

Η ιδέα της σύστασης του Ιδρύματος γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970, όταν ο εφοπλιστής Παναγιώτης Τσάκος βρέθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης για επαγγελματικούς λόγους.
Η επαφή του με τους Ουρουγουανούς του αποκάλυψε έναν λαό με ιδιαίτερη καλλιέργεια και, κυρίως έναν λαό λάτρη του αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, ένα λαό πρόθυμο δέκτη κάθε στοιχείου σχετικού προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Παράδοση.
Το γεγονός αυτό, στάθηκε η κύρια αφορμή για τη σύσταση του “Ιδρύματος Τσάκου” το Μάρτιο του 1978, το οποίο το 2002 μετονομάστηκε σε Ίδρυμα “Μαρία Τσάκου”, στη μνήμη της σεβαστής μητέρας του Ιδρυτή.
Η πρωτοβουλία του κ. Τσάκου έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ουρουγουανούς κι έτσι το Ίδρυμα συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τεράστια επιτυχία, το έργο της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και της διάδοσης στοιχείων του αρχαίου, αλλά και του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού. Η παρουσία του Ιδρύματος ενδυναμώνει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των ισπανόφωνων λαών της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό το Σάββατο, 13/9, γιορτάζονται στα Καρδάμυλα τα 30 χρόνια δράσης του. Μεταξύ των προσκεκλημένων και οι υπουργοί Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης, Απασχόλησης Φ. Πάλη- Πετραλιά και υφ. εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης.