Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Χίου: Δεν πάει σε απολύσεις, δάνειο για συντήρηση προγραμμάτων

Δήμος Χίου: Δεν πάει σε απολύσεις, δάνειο για συντήρηση προγραμμάτων

8

 
   Λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΧ όπου με μόνη αρνητική ψήφο αυτή του προέδρου, έγινε αποδεκτή η πρόταση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Ντίνου Στούπου να μην γίνει καμιά απόλυση εργαζομένου από τα προγράμματα πρόνοιας, και να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Βρουλή ξεκαθαρίζει με δελτίο τύπου ότι δεν υφίσταται θέμα απολύσεων εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
   Βέβαια αφήνει ξεκάθαρα να φανεί ότι κατά την άποψή της κακώς διαμαρτύρονται αφού απασχολούνταν «με συμβάσεις, οι οποίες έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, κάτι που γνώριζαν εκ των προτέρων. Όπως συνηθίζεται και γίνεται με όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς με τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων τους, εξετάζεται η ανανέωσή τους ή όχι, αλλά και οι όροι των νέων συμβάσεων που θα υπογραφούν.
   «Παράλληλα επειδή οι δύο εργαζόμενες είναι έγκυες και θα φύγουν στη μέση της σχολικής χρονιάς με την άδειά τους ως δικαιούται, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προσλάβει δύο ακόμη άτομα για να καλύψουν αυτά τα κενά.
   «Η πραγματικότητα είναι ότι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων δομών χωρίς την απαιτούμενη ενίσχυση από το κράτος παρουσιάζει προβλήματα, η Δημοτική Αρχή προκειμένου να  μην κλείσουν, προτίθεται να προχωρήσει ήδη στη λήψη ενός δανείου το οποίο θα αποπληρώνει η ίδια, ενώ θα μπορούσε με μία αύξηση των τροφείων να μετακυλήσει αυτό το κόστος στο δημότη.
   Δεν θα πράξουμε αυτό, δεν είμαστε της «εύκολης λύσης». Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν,. Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος τον οποίο και επιλέξαμε, παρά τα όσα γράφονται», σημειώνεται στο δελτίο τύπου και ενώ στη συνέχεια ασκείται κριτική για την ευκολία με την οποία υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στοιχεία που είχε δημοσιεύσει ο δ.σ., Γιώργος Παπαδόπουλος.