Αρχική Νέα Τοπικά Ανοίγει λογαριασμός για την αναδάσωση των καμένων στη Βολισσό

Ανοίγει λογαριασμός για την αναδάσωση των καμένων στη Βολισσό

12

 


   Σε κοινό λογαριασμό με το πολιτιστικό σύλλογο Βολισσού και την Κίνηση-19 πρότεινε να προχωρήσουν στην Αμανή, ο Δήμαρχος Γιώργος Χρίτης στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.
   Επίσης ζήτησε να γίνει άμεσα δεντροφύτευση στην καμένη περιοχή, από την πρόσφατη πυρκαγιά (σημείωση η φωτογραφία είναι πριν τη φωτιά).
   Παρά τις οξύνσεις στις τοποθετήσεις ειδικά με τον προϊστάμενο του Δασαρχείου, υπήρξε η δέσμευση του Κώστα Μπέλλα ότι το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/9) θα υπάρχει άτομο από την υπηρεσία που θα επιβλέπει στην υλοτόμηση των καμένων.
   Για την εργασία αυτή καλούνται και όσοι εθελοντικά θέλουν να βοηθήσουν χειρωνακτικά να δηλώσουν συμμετοχή στο Δήμο (22740.21208).
  
   Περιφερειακός Κάστρου Βολισσού
   Αιτία της αντιπαράθεσης και το θέμα της διάνοιξης δρόμου περιφερειακά του Κάστρου Βολισσού. Κατά το Δήμο όταν κατέστη δυνατόν να πάρουν την έγκριση του Δασαρχείου για τη μελέτη δεν πρόλαβαν να προχωρήσουν σε δημοπράτηση του έργου που είχε ενταχθεί στα ΟΠΑΑΧ.
     
   Άμεσα μελέτη αναδάσωσης
   Εξάλλου υπήρξε η δέσμευση από τους δυο αντινομάρχες που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση να προτείνουν προγραμματική σύμβαση μεταξύ Νομαρχίας- Δήμου Αμανής έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η σύνταξη μελέτης για τη δεντροφύτευση της περιοχής.
   Η οποία αν δεν μπορεί να εκτελεστεί από το Δασαρχείο, θα ανατεθεί σε ιδιώτη ώστε σε ένα τρίμηνο να είναι έτοιμη
   Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν εκτός των προαναφερόμενων εκπρόσωποι από τους πολιτιστικούς συλλόγους, προσκόπους, Πυροσβεστική.
   Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Γιώργος Ζώας επισήμανε την ανάγκη να εφοδιάζονται με νερό στις περιπτώσεις πυρκαγιών. Αυτό σημαίνει πιο μεγάλη κινητοποίηση ιδιωτικών ή δημοτικών υδροφόρων από τα ΠΣΕΑ.