Αρχική Νέα Τοπικά Στις 20 Οκτωβρίου θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τις άγονες

Στις 20 Οκτωβρίου θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τις άγονες

6

Για τις 20 Οκτωβρίου προγραμματίζει τους δύο διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές το υπουργείο Εμπορικής Nαυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με όσα ίσχυαν τουλάχιστον μέχρι χθες (σ.σ. 11/9).


Εάν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ τού να προσπαθήσουμε να έχουμε ικανοποιημένους τους νησιώτες ή τους ακτοπλόους είναι βέβαιο ότι προτεραιότητα για το υπουργείο έχουν οι νησιώτες, λέει στη «Ν» ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Κουρούσης.
Tα κείμενα των δύο προκηρύξεων είναι έτοιμα προς δημοσιοποίηση χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, πέραν των μισθωμάτων, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προκηρύξεις, καθώς όπως επισημαίνεται πρόκειται για επαναληπτικό και όχι για νέο διαγωνισμό.


Μιλώντας στη «Ν» ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου, Χρήστος Κουρούσης, τόνισε ότι το Υπουργείο κινείται με βάση τις ομόφωνες γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και προσθέτει ότι «εάν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ του να προσπαθήσουμε να έχουμε ικανοποιημένους τους νησιώτες ή τους ακτοπλόους είναι βέβαιο ότι προτεραιότητα για το Υπουργείο έχουν οι νησιώτες».


Από την πλευρά τους, πάντως, οι ακτοπλόοι επιμένουν ότι απαιτείται μία διαφορετική αντιμετώπιση των άγονων γραμμών.


Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, Απόστολος Βεντούρης.


«Δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός για τις άγονες, με αποτέλεσμα το κάθε νησί να ζητά την εξυπηρέτησή του κατά προτεραιότητα χωρίς να μπορεί κανείς να αντιτάξει επιχείρημα διότι επιχείρημα απλά δεν υπάρχει», είπε ο κ. Βεντούρης και συνέχισε:


«Τις περισσότερες φορές, όσο αυθαίρετη και αναιτιολόγητη είναι η θετική απάντηση, άλλο τόσο αυθαίρετη και αναιτιολόγητη είναι και η αρνητική απάντηση. Τα πρόσφατα γεγονότα που συντάραξαν το χώρο της ακτοπλοΐας και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να απασχολούν την κοινή γνώμη είναι αφενός μεν η κορυφή του παγόβουνου, αφετέρου δε ενδεικτικά του κλίματος και της νοοτροπίας που επικρατεί στο χώρο».


«Ενώ πράγματι υπάρχει ανάγκη να συνδέεται η Νότια Ελλάδα με τη Βόρεια, δικαίως δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο ΚΤΕΛ που να ξεκινάει από την Πελοπόννησο και να καταλήγει στην Ξάνθη μέσω Ιωαννίνων», ανέφερε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Τα Ψαρά όμως συνδέονταν με το Λαύριο. Τη λογική πίσω από αυτό κανείς δεν την ήξερε. Μετά έπαψαν να συνδέονται με το Λαύριο. Τη λογική πίσω από αυτό κανείς δεν την έμαθε».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008 
Λάμπρος Καραγεώργος