Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα για συγκέντρωση τη Δευτέρα στο ΙΚΑ από ΕΚΧ, ντ ΑΔΕΔΥ και...

Κάλεσμα για συγκέντρωση τη Δευτέρα στο ΙΚΑ από ΕΚΧ, ντ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

21

      Αν και η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά προφανώς εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων με την παραίτηση του Γ. Βουλγαράκη και του έντονου αναβρασμού στο χώρο της ΝΔ, φαίνεται πως δεν θα έρθει τελικά στη Χίο,  κάλεσμα απεύθυναν σε όλους τους εργαζόμενους για τη 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας στο κατάστημα του ΙΚΑ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αντώνης Παπαντωνάκης και η Πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Λίτσα Λύκου.
      Στόχος όπως ανέφεραν στην κοινή συνέντευξη που πραγματοποίησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, είναι να ακουστεί το μήνυμά τους και η λαϊκή δυσαρέσκεια, όσον αφορά την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνητική, όπως χαρακτήρισε η κ. Λύκου που βιώνουμε καθημερινά. 
          
      Κάλεσμα ΠΑΜΕ
      «Η παρουσία στο νησί μας –καλεσμένης του εφοπλιστικού κεφαλαίου- της υπουργού Απασχόλησης κ. Πετραλιά αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό μέτωπο (ΠΑΜΕ) που καλεί στη συγκέντρωση (από τις 10.30 π.μ.) στο ΙΚΑ.
     
      ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
      Την κα Πετραλιά την περίμενε και η έντονη αντίδραση από τους συλλόγους ατόμων (και γονέων αυτών) με αναπηρία, που ζητούν εκτός από να μπορούν να συμμετέχουν όλα τα άτομα που χρήζουν ανάγκη στα προγράμματα του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ νομού Χίου και άμεση επιχορήγηση του με το αναγκαίο και απαιτούμενο ποσό των 316.000 ΕΥΡΩ. Σημειώνουν δε ότι  έτσι είχαν δεσμευτεί με κοινή ανακοίνωση οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Απασχόλησης.