Αρχική Νέα Τοπικά Εγκαίνια μετά… συνθημάτων στο ΙΚΑ

Εγκαίνια μετά… συνθημάτων στο ΙΚΑ

6


 

 Μόνο κατά τη διάρκεια που πήρε το λόγο η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Σοφία Μιχάλα σταμάτησαν τα συνθήματα των διαδηλωτών κατά τα εγκαίνια του κτηρίου του ΙΚΑ στη Χίο.
   Τα εγκαίνια στο σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο (αν και θα μπορούσαν τουλάχιστον οι προσβάσεις για τα άτομα με αναπηρίες να ήταν καλύτερες) πραγματοποιήθηκαν από το Διοικητή του Ιδρύματος Γεώργιο Μέργο.
   Δυναμικό παρών στην κινητοποίηση έδωσαν οι εργαζόμενοι και τα μέλη στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Χίου, το αίτημα των οποίων να λειτουργήσει απρόσκοπτα η μονάδα τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρίες. Ιδιαίτερα δυναμικό και με συνεχή παρουσία με συνθήματα ήταν το μπλοκ του ΠΑΜΕ (δώστε λεφτά για τα ΑΜΕΑ/ κάτω τα χέρια από τα βαρέα), ενώ με χειροκροτήματα έγιναν δεκτοί οι εργαζόμενοι από το Σκυλίτσειο που στάθηκαν δίπλα στα πανό του εργατικού κέντρου-ντ ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ.
   Η κα Μιχάλα επισήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει το μοναδικό στο Βόρειο Αιγαίο ΚΔΑΠ ΜΕΑ με περίπου 126.000 ετήσιο προϋπολογισμό όταν την περσινή χρονιά χρειάστηκαν 316.000 ΕΥΡΩ.
   «Ρωτώ μπορεί να λειτουργήσει σωστά ένα τέτοιο κέντρο, μπορούν τα παιδιά να γυρίσουν στο σπίτι τους; είσαστε υπεύθυνοι για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ» σημείωσε η και Μιχάλα προς τον Περιφερειάρχη αλλά και προς το Νομάρχη και Δήμαρχο Χίου τονίζοντας ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
   Ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Μέργος σε δηλώσει του προς τους δημοσιογράφους σημείωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα που του τέθηκαν και ακούστηκαν στα αρμόδια υπουργεία, ενώ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την λειτουργικότητα του κτηρίου και το επίπεδο των παροχών.
   Σε ότι αφορά το πρόβλημα με τις συμβάσεις γιατρών μονοετούς και διετούς διάρκειας (στο ΙΚΑ Χίου λήγουν 4 κατά τη διάρκεια του ερχόμενου έτους), ο κ. Διοικητής σημείωσε ότι από πλευράς του ΙΚΑ έχει σταλεί αίτημα στο υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας για πρόσληψη 1600 γιατρών αορίστου χρόνου, που όπως είπε θα προτιμηθούν οι γιατροί που έχουν σχέση με το ΙΚΑ.
Την ευχή να προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη και των εργαζομένων που σήμερα δουλεύουν (και) στο ΙΚΑ μέσα από προγράμματα STAGES εξέφρασε τέλος ο κ. Μέργος σημειώνοντας ότι ήδη έχουν προκηρύξει 1.170 θέσεις στο ΙΚΑ, και το 50% θα είναι για αυτούς που εργάζονται ήδη στο ΙΚΑ.