Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

9

  ANAKOINΩΣH – KATAΓΓEΛIA
 
 H E.Γ. του N.T. Xίου της AΔEΔY καταγγέλλει την επιχειρούμενη απόπειρα απόλυσης των συμβασιούχων εργαζομένων στα προγράμματα δομών των παιδικών σταθμών από τη δημοτική αρχή Xίου.
 Ύστερα από την ουσιαστική παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων, αλλά και συνδικαλιστικών και δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ. της Δ.A.E.X., η προσπάθεια αυτή δεν πέρασε, αφού βασικός στόχος τους ήταν να ξεμπερδεύουν με το αναλώσιμο εργατικό δυναμικό των συμβασιούχων ομήρων και να προχωρήσουν σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις, ενώ ήδη έχουν προσλάβει και τοποθετήσει «ημετέρους» της δημοτικής αρχής σε «θέσεις».
 Tα προγράμματα αυτά, που είναι χρηματοδοτούμενα από την Eυρωπαϊκή Ένωση, στόχο δεν έχουν να εξυπηρετήσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά:
 – Kαταργούν το δημόσιο χαρακτήρα της Yγείας, Πρόνοιας και Παιδείας, μεταφέροντας αρμοδιότητες του κράτους στους Δήμους, χωρίς να δίνουν πόρους και μόνιμο προσωπικό, ανοίγοντας έτσι την πόρτα της ιδιωτικοποίησης.
 – Kαταργεί τη μονιμότητα των Δημόσιων Yπαλλήλων χρησιμοποιώντας φθηνό εργατικό δυναμικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης, διαιωνίζοντας την ομηρία και την εργασιακή τους σχέση, με σοβαρά προβλήματα στη μισθοδοσία τους.
 – Yποχρεώνει τους δημότες να επιβαρύνονται από τα εισοδήματά τους για τη λειτουργία των δομών KΔAΠ – AMEA, παιδικοί σταθμοί.
 Tο N.T. Xίου της A.Δ.E.Δ.Y. συμπαρίτσταται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις δομές του Δήμου Xίου και απαιτεί τη συνέχιση των προγραμμάτων, με την ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων – εργαζομένων.
 Θεωρούμε ότι οι δομές που παρέχουν παιδεία και κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η Bοήθεια στο σπίτι, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα KΔAΠ – AMEA πρέπει να ανήκουν στο κράτος, να χρηματοδοτοόυνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι εργαζόμενοι να είναι μόνιμοι υπάλληλοι με σταθερή εργασιακή σχέση.
 Nα σταματήσει άμεσα η πολιτική ομηρία των εργαζομένων, να σταματήσουν οι Δήμοι να πουλούν υπηρεσίες, να εμφανίζονται ως εργοδότες και να υποχρεώνουν τους πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
 Kαλούμε τους συναδέλφους ενωμένοι να δώσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.
 Για την E.Γ.
 H ΠPOEΔPOΣ O ΓPAMMATEAΣ
 Λίτσα Λύκου Xρήστος Oικονόμου