Αρχική Νέα Τοπικά Αγονες και εκπαίδευση αναζητούν άμεσες απαντήσεις

Αγονες και εκπαίδευση αναζητούν άμεσες απαντήσεις

11

Θέμα πρώτης προτεραιότητας εξ ανάγκης είναι για τον νέο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσιο Παπαληγούρα η ακτοπλοΐα και ειδικότερα οι άγονες γραμμές.


Ο νέος υπουργός αναλαμβάνει δράση σε μία περίοδο που μόλις δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές αρμοδιότητας του πρώην Υπουργείου Αιγαίου ενώ εκκρεμεί και η δημοσιοποίηση στην Ελλάδα του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές του πρώην ΥΕΝ.


Από την Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, αναμένεται όπως έχει ήδη δηλωθεί να υπάρξει παρέμβαση στη δικαιοσύνη κατά των διαγωνισμών αυτών με την αιτιολογία των φωτογραφικών διατάξεων υπέρ συγκεκριμένων ακτοπλοϊκών εταιρειών. Η διοίκηση της ΕΕΑ θα επιδιώξει να ενημερώσει άμεσα τον νέο υπουργό για τη θέση της σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των διαγωνισμών.


Αφελληνισμός της ναυτιλίας


Στην ατζέντα του υπουργού ξεχωρίζει βέβαια το θέμα των λιμανιών, καθώς οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ ΟΛΠ, ΟΛΘ και επενδυτών βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο μεσομακροπρόθεσμα ιδιαίτερα υψηλά θα πρέπει να τεθούν και τα θέματα της ποντοπόρου ναυτιλίας με έμφαση στο πρόβλημα της έλλειψης πληρωμάτων.
Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο ιδρυτής του Ομίλου Τσάκου καπετάν Παναγιώτης Τσάκος σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκου» το προηγούμενο Σάββατο στη Χίο.

Αν δεν αντιμετωπισθεί το έλλειμμα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε ελληνικά πληρώματα (πλοιάρχους και μηχανικούς) κινδυνεύει με αφελληνισμό η ελληνική ναυτιλία, είπε ο κ. Τσάκος.


Αν δεν έχουμε Ελληνες στα πλοία και στα γραφεία υπάρχει ο κίνδυνος να αποσυρθούν από την Ελλάδα και τα ναυτιλιακά γραφεία προειδοποίησε ο κ. Τσάκος, ο οποίος επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια μαζί με άλλους επιφανείς Ελληνες εκπροσώπους του εφοπλισμού στηρίζει την ελληνική σημαία και τα ελληνικά πληρώματα. 
 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008