Αρχική Νέα Τοπικά Με παρέμβαση Νομαρχίας: Κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια

Με παρέμβαση Νομαρχίας: Κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια

10

  Διευκρινίσεις δίνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου σχετικά με το θέμα των μαθητικών δρομολογίων. Σημειώνει ότι καθυστερημένα έγινε γνωστό ότι απαιτείται πλέον Διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου μεταφοράς μαθητών ενώ τονίζει πως για την άμεση επίλυση του ζητήματα προχώρησε σε απευθείας ανάθεση του έργου και μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
   Το ζήτημα είναι βέβαια ότι σε περίπτωση που τα ΚΤΕΛ χάσουν το διαγωνισμό και το έργο αναλάβει κάποια άλλη ιδιωτική εταιρεία τότε θα μπουν σε μεγάλες περιπέτειες οι συγκοινωνίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο νησί, αφού τα μαθητικά δρομολόγια αποτελούν κύρια και σταθερή πηγή εσόδων.
   «Οι υπηρεσίες της Ν.Α. Χίου έλαβαν γνώση ότι η ανάθεση του έργου της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, απαιτεί τη διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού, μόλις τον Ιούλιο του 2008. Σημειώνεται, ότι τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την ανάδειξη αναδόχου, απαιτούν χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 μηνών. Η οριστική ανάδειξη αναδόχου προσδιορίζεται για τις αρχές Οκτωβρίου…».
   Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επισημαίνει ότι «η διενέργεια του Διαγωνισμού έχει στοιχεία παρατυπίας αφού δεν έχουν προβλεφθεί διαθέσιμες πιστώσεις από το ΥΠΕΠΘ στον προϋπολογισμό του 2008, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και οφειλές προς το ΚΤΕΛ για την προηγούμενη σχολική χρονιά ύψους 310.000 ΕΥΡΩ…».