Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ- Μ. Ματσούκα: Mπορεί να προστατεύσει τους επιβάτες των “φθηνών πτήσεων” η...

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ- Μ. Ματσούκα: Mπορεί να προστατεύσει τους επιβάτες των “φθηνών πτήσεων” η Ε.Ε.;

11

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠAΣOK, Μ. ΜΑΤΣΟΥΚΑ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


       Tο  εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της ασφάλειας των επιβατών των αεροπορικών εταιριών που προσφέρουν πτήσεις σε χαμηλό κόστος θέτει η M. Ματσούκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.
      
       Η ευρωβουλευτής του ΠAΣOK, υπενθυμίζει τις καταγγελίες των τεχνικών της Ολυμπιακής  οι οποίοι υποστηρίζουν με στοιχεία ότι  τα θανατηφόρα ατυχήματα που προκαλούνται, οφείλονται και στους  ελλιπείς τεχνικούς ελέγχους των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προσφέρουν εισιτήρια σε χαμηλές τιμές. Ομως, προηγουμένως έχουν εξασφαλίσει τη μείωση του κόστους από την περικοπή των λειτουργικών δαπανών. Οπως καταγγέλλεται, η απαραίτητη τεχνική συντήρηση των αεροσκαφών ανατίθεται σε υπαλλήλους με ελλιπείς γνώσεις και εμπειρία. Επιπλέον, ο συντριπτικός αριθμός των τεχνικών βλαβών δεν δηλώνεται αμέσως, ως οφείλεται, για την ασφάλεια των πτήσεων, αλλά μετατίθεται  για το τέλος της ημέρας ώστε το αεροσκάφος να μη διακόπτει τις πτήσεις του ακόμη και όταν παρουσιάζει βλάβες.


  Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
       “Πολυάριθμα είναι τα αεροπορικά δυστυχήματα  τις τελευταίες μέρες με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Σύμφωνα με επισημάνσεις της Ένωσης Τεχνικών της Ολυμπιακής, οι τραγωδίες αυτές δεν είναι τυχαίες αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής περικοπής των λειτουργικών δαπανών των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, με λίγα λόγια των ελλιπών  τεχνικών ελέγχων των αεροσκαφών, προκειμένου αυτές να διατηρήσουν τις χαμηλές τιμές τους και να καταστούν ελκυστικότερες. Ειδικότερα, καταγγέλλεται ότι η τεχνική συντήρηση ανατίθεται σε υπαλλήλους εδάφους, οι οποίοι δε διαθέτουν ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε τη σχετική εμπειρία. Παράλληλα επισημαίνεται ότι το 80% περίπου των τεχνικών βλαβών δηλώνεται κατά το τέλος της ημέρας, κι έτσι αποφεύγεται επιμελώς η καθήλωση του αεροσκάφους στο έδαφος.
       Ερωτάται η Επιτροπή εάν εξετάζει, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη και την εφαρμογή των ελέγχων στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων.”