Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Απάντηση εταιρείας προς την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου για άρθρο σχετικά με τις...

Απάντηση εταιρείας προς την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου για άρθρο σχετικά με τις “φωτοβιο-διασπώμενες” πλαστικές σακούλες

39

Δεν γνωρίζουμε σε ποιες εταιρείες κοινοποίησε το άρθρό της η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου σχετικά με τις φωτοβιο-διασπώμενες πλαστικές σακούλες. Από την ώρα όμως που η εν λόγω εταιρεία μας κοινοποίησε την ακόλουθη επιστολή και ζήτησε τη δημοσίευσή της δεν έχουμε λόγο να μην το πράξουμε.

 

Αθήνα, 15/09/2008
Προς: Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου
Κοινοποίηση: Περιφέρεια Κρήτης, Ν.Α. Ηρακλείου, Δήμοι Ν. Ηρακλείου, ΕΣΔΑΚ, Υπερκαταστήματα, ΜΜΕ Κρήτης & Αθηνών, Δήμος Αθηναίων,
Θέμα: Απάντηση σε επιστολή σας
Αξιότιμοι Κύριοι
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μας για το γεγονός ότι μας αποστείλατε μια επιστολή ανυπόγραφη. Θεωρούμε ότι το λιγότερο που μπορεί να κάνει κάποιος, όταν εκφέρει την άποψη του, είναι να αναφέρει τουλάχιστον το όνομα του.
Και δυστυχώς αυτό δεν είναι το μόνο μελανό σημείο αυτής της επιστολής. Θεωρούμε ότι το κείμενο σας είναι ανεπαρκές. Τα συμπεράσματα σας είναι, αν όχι αυθαίρετα, τουλάχιστον ελλιπή.
Ενώ ταυτόχρονα, υποπίπτετε σε ένα από τα ολισθηρότερα λάθη που μπορεί να υποπέσει ο οποιοσδήποτε συντάκτης. Αδιαφορείτε παντελώς για το « adiatur et alteras pas» δηλαδή το περίφημο «ας ακουστεί και η άλλη πλευρά».

Ακόμα και κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία (και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διατυπώνουμε την άποψη μας, χωρίς να θέλουμε να προσβάλλουμε ούτε τον συντάκτη του άρθρου, μα ούτε και τον Κο Παπαδάκη) διαπιστώσαμε ότι οι γνώσεις σχετικά με τα αποικοδομήσιμα υλικά και τις εφαρμογές αυτών, είναι πραγματικά ελλιπείς και δυστυχώς πεπαλαιωμένες, καθώς αγνοείτε ορισμένες από τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα αυτόν. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να ασκηθεί σωστή και αντικειμενική κριτική των υλικών αυτών και των ενεργημάτων τους ή μη.


Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας: www.alpha-bio.eu θα μπορέσετε να βρείτε πολλές πληροφορίες αλλά και επιστημονικά στοιχεία, που θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μια πιο σφαιρική και αντικειμενική γνώμη συνδράμοντας έτσι στην πληρέστερη και καλύτερη πληροφόρηση του κοινού σας. Αν μη τι άλλο, θα έχετε εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις σχετικά με την έκφραση του συνόλου των διαφορετικών απόψεων.
Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία, είμαστε πάντα στην πλήρη διάθεση σας.
                                                   Για την Άλφα Βίο Αποικοδομητική Α.Β.Ε.Ε
                                                                                                        Αντωνίου Οδυσσέας
                                                                                                     Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος