Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Ν.Ε με τη συνδρομή εφοπλιστών, προωθεί το Επιμελητήριο

Χιακή Ν.Ε με τη συνδρομή εφοπλιστών, προωθεί το Επιμελητήριο

14

 Στη δημιουργία  Ναυτιλιακής Εταιρίας,  με πρωτεργάτες τους εφοπλιστές, εναποθέτουν τις ελπίδες τους  οι παραγωγικές τάξεις του νομού προκειμένου να υπάρξει λύση στο οξύ ακτοπλοϊκό πρόβλημα, για το οποίο μέχρι τώρα, και παρά τα επανειλημμένα διαβήματα όλων των χιακών φορέων, δεν υπήρξε κυβερνητική θετική ανταπόκριση.
      Το ζήτημα απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητήριου, όπου πάρθηκε ομόφωνα η σχετική απόφαση. Την εταιρία αυτή θα διαχειρίζονται εφοπλιστές και μέτοχοι θα μπορούν να είναι οι Χιώτες που επιθυμούν κι έχουν τη δυνατότητα. «Δεν θα είναι λαϊκής βάσης, όπως την προηγουμένη που είχε δημιουργηθεί. Τα ηνία και τη διαχείριση θα τα έχουν οι εφοπλιστές, που αυτή είναι άλλωστε και η δουλειά τους», διευκρίνισε η κ. Μαρία Σόδη, που  εισηγήθηκε το θέμα, αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα  της ακτοπλοΐας θα αντιμετωπιστεί ριζοσπαστικά.
      Όπως δήλωσε η ίδια στη «Δ» ήδη έχει κάνει κάποιες επαφές με τέσσερις εφοπλιστές, καθώς επίσης έχει μιλήσει με το Νομάρχη και τον Δήμαρχο. «Πήρα την πρωτοβουλία και μίλησα με τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο και τέσσερις εφοπλιστές, οι οποίοι φαίνονται θετικοί. Θα ανακοινώσω τα ονόματά τους όταν έρθει η ώρα», είπε, ενώ τόνισε ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνο και συλλογική προσπάθεια από όλους τους φορείς.
      Το επόμενο βήμα του Επιμελητηρίου θα είναι να μιλήσει με τους δύο βουλευτές μας, και όλους τους Δημάρχους, ώστε  όλοι μαζί, με τις γνωριμίες τους να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους εφοπλιστές μπορούν.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (dimokratiki.org)
της Κλαίρης Κάβουρα