Αρχική Νέα Τοπικά Μαθητικά δρομολόγια: Ακάλυπτες περιοχές από Φραγκομαχαλά και βόρεια πόλης Χίου

Μαθητικά δρομολόγια: Ακάλυπτες περιοχές από Φραγκομαχαλά και βόρεια πόλης Χίου

5

  Αλλαγή στις συνήθειες, πρόσθετα έξοδα και κυρίως άγχος για την ασφαλή μετάβαση των παιδιών τους στα σχολεία προκαλεί στους γονείς η έναρξη της σχολικής χρονιάς.
        Με τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να βρίσκονται στο κέντρο και προς τα νότια της πόλης, υπάρχει σημαντικός αριθμός μαθητών που αναγκάζεται να μετακινηθεί.
        Ειδικά στο Λύκειο το πρόβλημα για το γονιό λύνεται με την αγορά δίκυκλου, έτσι ώστε και γρήγορα να φτάνει ο μαθητής στο σχολείο αλλά και χωρίς να χρειάζεται ο γονέας να αλλάξει το ωράριο του. Αυξάνεται βέβαια ο κίνδυνος για το μαθητή, αλλά δυστυχώς αυτό φαίνεται να μην το σκέφτονται ούτε οι αρμόδιοι φορείς για τη χάραξη των μαθητικών  δρομολογίων.
        Στις περιπτώσεις των μαθητών γυμνασίου και δημοτικού αν δεν υπάρχει συγγενικό πρόσωπο που να μπορεί να εκτελεί καθημερινά δρομολόγια, μόνη λύση είναι ο ποδαρόδρομος. Σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμια και με τσάντες- βαρίδια για τους μικρούς μαθητές.
        Αφορμή για το ρεπορτάζ μας έδωσε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χίου Σιδερής Αμέντας που στο αίτημα για βορινό Λύκειο έθεσε και το θέμα των κινδύνων από την απόσταση, αλλά και στο οικογενειακό παράδειγμα όπου μαθητές από τη περιοχή του Κοφινά έπρεπε να πάνε με τα πόδια στο σχολικό συγκρότημα του Βουνακίου.
        Ο κ. Αμέντας μας τόνισε ότι υπάρχει σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Πηγαίνοντας όμως να πάρουμε τα σχολικά (το τονίζουμε αυτό) δρομολόγια, βρεθήκαμε μπροστά την έκπληξη ενός δρομολογίου που ξεκινά στις 7.15 το πρωί για να καλύψει από Φραγκομαχαλά και νότια τις συνοικίες της πόλης. Για τον Κοφινά υπάρχει η πρόβλεψη να υπάρχει προσέγγιση εφόσον όμως… υπάρχουν παιδιά- επιβάτες.
        Να σημειώσουμε ότι 2004-2006 υπήρχε μαθητικό δρομολόγιο που έκανε το γύρο του Κοφινά- Αγία Άννα και επέστρεφε στην πόλη, χωρίς όμως και πάλι να εξυπηρετεί απόλυτα τα παιδιά που φοιτούν στο 4ο & Μουσικό Γυμνάσιο.
        Σε επικοινωνία που είχαμε με το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παπαδόπουλο, μας τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια είχε φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.
        «Είχαμε προχωρήσει σε σύμβαση με τα αστικά ΚΤΕΛ επί του πραγματικού αριθμού των μετακινούμενων μαθητών και επί των σχολικών ημερών ανά έτος. Για μια χρονιά ίσχυε δρομολόγιο και για τις περιοχές Λατόμι- Λειβάδια και Καστέλο όπου μεταφέρονταν οι μαθητές- δημότες Χίου στο σχολικό συγκρότημα του Βροντάδου αφού λόγω ειδικοτήτων είχαν επιλέξει εκεί να συνεχίσουν τις σπουδές τους».
        Στο συγκεκριμένο μέτρο είχαν αρχικά εναντιωθεί οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, από την ώρα όμως που τα δρομολόγια μετέφεραν πραγματικά μόνο μαθητές πραγματοποιήθηκαν.
        Με δεδομένο ότι είτε για τους μικρούς μαθητές αναγκάζονται οι γονείς να κάνουν τη μεταφορά με τα ΙΧ αυτοκίνητα (προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στους παράλληλους με τα σχολεία δρόμους και αυξάνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό), είτε οι μαθητές κυκλοφορούν αναγκαστικά με δίκυκλα (αυξάνοντας τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων), χρειάζεται η Δημοτική Αρχή να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει λύση.
        Την επίλυση του βεβαίως πρέπει να ζητήσει και η Ένωση Γονέων προχωρώντας παράλληλα στην ενημέρωση των γονιών.
        Να θυμίσουμε ότι ειδική διευκόλυνση όχι με συνοικιακά λεωφορεία αλλά με ελεύθερη είσοδο των μαθητών στα αστικά δρομολόγια ακόμα και τις απογευματινές ώρες (ώστε να διευκολύνεται η μετάβαση στα φροντιστήρια) υπήρχε και επί δημοτικής αρχής Παντελάρα.

του Θοδωρή Πυλιώτη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 19/9/2008 (dimokratiki.org)