Αρχική Νέα Τοπικά Πλήρης αδιαφορία από την κυβέρνηση για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Πλήρης αδιαφορία από την κυβέρνηση για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

22

 

Μια αλλαγή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε ότι αφορά τα κριτήρια υποδοχής ατόμων στα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ έκανε η Κυβέρνηση, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο έκανε το καθήκον της απέναντι στα άτομα με αναπηρίες που συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα.
   Μάλιστα μια βδομάδα μετά τα εγκαίνια του ΙΚΑ, όπου πραγματοποιήθηκε και σχετική συγκέντρωση, η υπουργός Απασχόλησης φαίνεται ότι δεν πήρε τα μηνύματα από το Διοικητή του ΙΚΑ.
   Προφανώς τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ δεν είναι θέμα επιπέδου… βατοπεδίου ώστε να χρειάζεται επίλυση.
   Έτσι αν και βρισκόμαστε στο τελευταίο 10ήμερο του Σεπτέμβρη το Κέντρο παραμένει κλειστά. Η αγωνία γονιών και εργαζομένων είναι στον κατακόρυφο ενώ τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί φέτος δεν ανοίγει και πάλι το δικό τους σχολειό…
   Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Νομαρχία, επισημάνθηκε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται άμεσα 70.000 ΕΥΡΩ
   Ο Νομαρχιακός οργανισμός Ατόμων με Αναπηρίες δεσμεύτηκε ότι θα μπορέσει πάραυτα να ενισχύσει με 25.000.
   «Δεν φτάνουν αυτά, γι’ αυτό επισκεφτήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) τον Δήμαρχο Χίου και το βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κοσμίδη», μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων Πέτρος Τζούμας. «Ο κ. βουλευτής υποσχέθηκε ότι θα κοιτάξει το θέμα, όμως δεν βλέπει ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού (ορίστηκε στα 4.200 ευρώ ετησίως ανά άτομο)», σημείωσε ο κ. Τζούμας.
   Αποθαρρυντική ήταν όμως η συνάντηση με το Δήμαρχο Παντελή Βρουλή, ο οποίος –σύμφωνα με τον κ. Τζούμα- θεωρεί ότι δεν είναι θέμα του Δήμου, αφού είναι πρόγραμμα της Νομαρχίας.
   «Και βέβαια ο Δήμος έχει τα δικά του προβλήματα με τα προγράμματα των κοινωνικών δομών αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλά ότι πρόκειται για πρόγραμμα της Νομαρχίας» δήλωσε σαφώς ενοχλημένος ο κ. Τζούμας.
   Σήμερα ο Σύλλογος Γονέων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Γιάννη Μαλαφή για να μεταφέρουν το πρόβλημα.
   «Πρέπει να σκεφτούν ότι στο Κέντρο πηγαίνουν άτομα που σε διαφορετική περίπτωση χρειάζονται συνέχεια την παρουσία των γονιών τους», τόνισε.
   Το καταλαβαίνουν αυτό άραγε στο υπουργείο Απασχόλησης;

Διαφήμιση