Αρχική Νέα Τοπικά Θέση για τον Καποδίστρια-2 ζητά η ΤΕΔΚ από Δήμους

Θέση για τον Καποδίστρια-2 ζητά η ΤΕΔΚ από Δήμους

6

 Τις θέσεις των δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων του νομού μέχρι την 1η Οκτωβρίου, επί των προτάσεων του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) αναμένει η ΤΕΔΚ.
   Εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί ο εσωτερικός διάλογος η ΤΕΔΚ σημειώνει ότι «το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ νομού Χίου σε κοινή συνεδρίαση με τους Δημάρχους, θα αξιολογήσουν τις προτάσεις των Δήμων και θα διαμορφώσουν την τελική πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού μας, για τη διοικητική μεταρρύθμιση».
   Η κοινή συνεδρίαση Δημαρχών και ΔΣ ΤΕΔΚ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, Πέμπτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου.
   Να σημειωθεί ότι η απόφαση για αυτή την πορεία των συζητήσεων ανά ΤΕΔΚ ελήφθη στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ (12/9/2008) όπου παράλληλα απεδέχθη την πρόταση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τα εκκρεμή οικονομικά θέματα.
   Στους Δήμους η ΤΕΔΚ Χίου κοινοποίησε και πάλι το κείμενο εργασίας του ΙΤΑ για τον Καποδίστρια-2, βάση του οποίου στο νομό προβλέπονται 4 Δήμοι, το έγγραφο της ΚΕΔΚΕ προς τον υπουργό οικονομίας & οικονομικών για τα εκκρεμή οικονομικά θέματα και τον πίνακα κατανομής αρμοδιοτήτων του ΙΤΑ.