Αρχική Νέα Τοπικά Γυμνάσιο Καλλιμασιάς: Ότι πετάμε δεν είναι και σκουπίδι!

Γυμνάσιο Καλλιμασιάς: Ότι πετάμε δεν είναι και σκουπίδι!

5

 Γυμνάσιο Καλλιμασιάς
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ότι πετάμε δεν είναι και σκουπίδι !  


        Ανακύκλωση είναι η επεξεργασία υλικών που, αν και τα προορίζαμε για απορρίμματα, διατηρούν μέρος της αξίας τους και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ωφελώντας το περιβάλλον και την οικονομία.
        Είναι ανάγκη να αλλάξουμε όλοι μας τρόπο ζωής! Ας αναλάβουμε δράση και ενεργό συμμετοχή για να υπάρξει λύση στα μελλοντικά περιβαλλοντικά προβλήματα.
          Καιρός είναι να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες που έχουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής. Πιστεύουμε  ακράδαντα ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από το Κράτος να μας “υποχρεώσει” να σώσουμε το περιβάλλον.  Είναι καθαρά δικό μας θέμα  να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τέτοιες πεποιθήσεις και στον κύκλο μας, ώστε σιγά σιγά να επεκταθούν οι καλές συνήθειες. Δεν είναι δικαιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει κάδο μπροστά από το σπίτι μας.    Αξίζει να προσπαθήσουμε!!!
        Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο πετάγονται στα σκουπίδια τουλάχιστον 300.000 τόνοι χαρτιού. Ένας τόνος χαρτί που ανακυκλώνεται σώζει τη ζωή 17 δέντρων!
         Στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς, καθηγητές και μαθητές, ξεκινάμε φέτος μια μεγάλη προσπάθεια. Τοποθετήσαμε στην αυλή του Σχολείου, τρεις κάδους µε το σήµα της ανακύκλωσης (για χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικά καπάκια). Στόχος µας είναι να µην πάει κανένα χαρτί, αλουμίνιο ή πλαστικό καπάκι  στη χωματερή. Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία μας να υιοθετηθεί από τον κάθε πολίτη και να γίνει συνείδηση.
         Επίσης κάθε Δευτέρα στον πίνακα ανακοινώσεων  «Σκέψου και πράξε οικολογικά»  θα υπάρχει το μήνυμα της εβδομάδας που,  μαθητές, καθηγητές και οι οικογένειες όλων, θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε. Αυτή την εβδομάδα το μήνυμα είναι:


        ΚΛΕΙΝΩ ΤΗ ΒΡΥΣΗ ΟΤΑΝ ΒΟΥΡΤΣΙΖΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ. 
Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους  να δράσετε μαζί μας γιατί:
        Συμμετέχοντας στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
* Προστατεύουμε το περιβάλλον
* Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων
* Γίνεται εξοικονόμηση των οικονομικών φυσικών πόρων
      
         Ίσως έτσι καταφέρουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα και στους Δήμους μας και να ασχοληθούν επίσημα και σοβαρά με την Ανακύκλωση.
         Η συλλογική προσπάθεια αποτελείται από πολλές ατομικές!!
       
        Η Διευθύντρια    Ο Σύλλογος Καθηγητών     Οι Μαθητές