Αρχική Νέα Τοπικά Αγανάκτηση νομικού κόσμου για κοροϊδία με Δικαστικό Μέγαρο

Αγανάκτηση νομικού κόσμου για κοροϊδία με Δικαστικό Μέγαρο

6

 Η 4ήμερη απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας θα δώσει αφορμή για κλειστά δικαστήρια από την προσεχή Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.
     Στα αιτήματα του κλάδου για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, βελτίωση της κτιριακής υποδομής των δικαστηρίων και ενίσχυση των αποδοχών τους, προστίθεται τοπικά και το αίτημα για ανέγερση επιτέλους Δικαστικού μεγάρου στο νησί, μας είπε η πρόεδρος του σωματείου Μαριάννα Σπάρταλη.
     Στο πλευρό των 30 εργαζομένων στα δικαστήρια, και 4 στο Υποθηκοφυλακείο, θα σταθεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου.
     Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου είχαν συνάντηση προχθές Δευτέρα με στελέχη της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική, της εταιρείας του Δημοσίου που επιφορτίζεται με την ανέγερση δικαστικών μεγάρων.
     Αυτό που δυστυχώς διαπιστώθηκε είναι μια απαράδεκτη κωλυσιεργία από πλευράς του δημοσίου. «Απαριθμούσαν με μεγάλη σοβαρότητα τι χρειάζεται για να προχωρήσει το έργο. Ήταν πράγματα που είχαμε πει και στην προηγούμενη συνάντηση μας. Φάνηκε ότι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα», μας δήλωσε σαφώς ενοχλημένος ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σιδερής Τσούρος.
     Για το θέμα ο Δικηγορικός Σύλλογος ενημέρωσε και τη βουλευτή Ελπίδα Τσουρή, κατά τη διάρκεια χθεσινής επαφής, και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
    
     Διοικητικό Πρωτοδικείο
     Παράλληλα ο δικηγορικός σύλλογος ενημέρωσε και ζήτηση αν μπει στο τοπικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το αίτημα της ίδρυσης Διοικητικού Πρωτοδικείου στο νησί. Σήμερα όλα τα θέματα πηγαίνουν για εξέταση στη Μυτιλήνη. Με δεδομένο όμως  ότι σιγά- σιγά μεταβιβάζονται στα διοικητικά δικαστήρια νέες αρμοδιότητες, επιβάλει να υποβληθεί πρόταση για δημιουργία Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Χίο.