Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία δημοσιογράφων: πήγε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στη Μυτιλήνη και κάλεσε...

Καταγγελία δημοσιογράφων: πήγε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στη Μυτιλήνη και κάλεσε μόνο κάμερες!

8


 Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης σήμερα διαπίστωσαν ότι στην πρώτη επίσκεψη σήμερα στη Μυτιλήνη έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργού Εμπορικής ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα κλήθηκαν μόνο εκπρόσωποι των δυο τηλεοπτικών σταθμών της Μυτιλήνης.
Μετά την συνειδητή εδώ και χρόνια υποτίμηση των δημοσιογράφων της Μυτιλήνης με την κατάργηση από τον πρώην Υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη της δυνατότητας ενημέρωσης τους μέσω του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου στην έδρα του στη Μυτιλήνη, πολιτική που συνέχισε ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης ήρθε η εποχή της τηλεοπτικής Δημοκρατίας.
Σχεδόν πέντε τώρα χρόνια οι δημοσιογράφοι της Μυτιλήνης βιώνουν μια χωρίς προηγούμενο υποβάθμιση του ρόλου τους με την κατάργηση ακόμα και της διαπίστευσης τους σε θέματα του Υπουργείου και στη συνέχεια της γενικής γραμματείας. Η ενημέρωση τους σχετικά με τις όποιες δράσεις του Υπουργείου είναι κυριολεκτικά μηδενική αφού η τελευταία συνέντευξη τύπου πολιτικού στελέχους του Υπουργείου έγινε περίπου τρία χρόνια πριν ενώ καταργήθηκε και η έκδοση των τυπικών ακόμα δελτίων τύπου.
Δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να αποδεχθούμε συνέχιση αυτής της κατάστασης. Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής και η αρμόδια με θέματα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γενική του Γραμματεία στη Μυτιλήνη πρέπει να λειτουργήσουν σε θέματα ενημέρωσης όπως το Σύνταγμα, οι γραπτοί και άγραφοι κανόνες ορίζουν.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ για τελευταία φορά εκφράζει γραπτά τη διαμαρτυρία της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Εάν χρειασθεί στο μέλλον θα επανέλθουμε με τρόπους διαμαρτυρίας με τους οποίους στο παρελθόν μας γνώρισε καλά τόσο ο κ. Παυλίδης όσο και ο κ. Βουλγαράκης. Αλλά άλλη υποτίμηση μας και του Συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στην ενημέρωση, δεν θα ανεχθούμε.