Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Montpellier

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Montpellier

4

 
Την 30η  Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2008 θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Montpellier, Καθηγητής κ. Bernard Durand.


Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της ειδικής προνομιακής σχέσης συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων, σε όλα τα επίπεδα (έρευνα, κοινά προγράμματα σπουδών, ανταλλαγές φοιτητών, ερευνητών, καθηγητών και διοικητικών στελεχών).


Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Montpellier, που ήδη έχει εγκαινιασθεί με τη δημιουργία κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο την διατήρηση της βιοποικιλότητας, θα επιτρέψει τη συγκρότηση μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης ικανής να αξιοποιήσει από κοινού το σημαντικό  έργο των δύο παραπάνω δυναμικών ακαδημαϊκών κέντρων της δυτικής και ανατολικής πλευράς της Μεσογείου.


Επιπλέον, η επίσκεψη αυτή θα επιτρέψει στα δύο ακαδημαϊκά Ιδρύματα να υπογράψουν διμερή συμφωνία συνεργασίας εφ’ όλης της ύλης. Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου την 30η Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 18:00 μ.μ.


Η παραπάνω συμφωνία αποτελεί το επιστέγασμα μιας στρατηγικής που οραματίσθηκε και εφαρμόζει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η στρατηγική αυτή προσβλέπει στην  καθιέρωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως βασικού άξονα των εξελίξεων που αφορούν στην ακαδημαϊκή και ερευνητική διάσταση της Μεσογείου, ιδιαίτερα στα πλαίσια της αναδυομένης Ευρωμεσογειακής Ένωσης,  που θεμελιώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Παρίσι από την τρέχουσα γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ορισθεί από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων ως εθνικός εκπρόσωπος στο Ευρωμεσογειακό Πανεπιστήμιο, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2008 στο Portoroz της Σλοβενίας, ενώ συμμετέχει και στην Σύγκλητο αυτού του νέου δικτυακού πανεπιστημίου.