Αρχική Νέα Τοπικά ΕΣΗΕΠΗΝ: Απόφαση για απεργία την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008

ΕΣΗΕΠΗΝ: Απόφαση για απεργία την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008

19


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων με απόφαση του κηρύσσει 24ωρη απεργία για την προσεχή Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2008 διεκδικώντας, μαζί με τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και τις ενώσεις των υπολοίπων ειδικοτήτων στον χώρων του Τύπου, την άμεση απόσυρση του προσφάτως ψηφισθέντος αντιασφαλιστικού νόμου που αναιρεί βασικές κατακτήσεις των δημοσιογράφων και φαλκιδεύει στοιχειώδη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.


Η 24ωρη απεργία θα ξεκινήσει στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα εκπνεύσει στις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου.


Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, στην τελευταία κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. με την ολομέλεια των Προέδρων των Ενώσεων Συντακτών, ήταν εκείνη που κατέθεσε την πρόταση της απεργίας ως μόνη αντίδραση απέναντι σ’ ένα νόμο που έρχεται να ακυρώσει θεμελιώδη δικαιώματα μας και, δια της πολιτικής της ενοποίησης, να καταργήσει τα δημοσιογραφικά Ταμεία.


Ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις τίθενται υπό αίρεση, πόροι λεηλατούνται, συντάξεις μειώνονται. Οι δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, απέχουν κάθε ενέργειας νομιμοποίησης των πράξεων του υπουργείου Απασχόλησης και συνεχίζουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν.


Χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός και σε βάθος διάλογος και χωρίς μελέτη η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο που στο σύνολο του δημιουργεί νέα αδιέξοδα χωρίς να προσφέρει λύσεις στο ασφαλιστικό πρόβλημα. 


Παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας κλιμακώνουν και τις νομικές τους ενέργειες, με στόχο την αποτροπή εφαρμογής του νόμου καθώς στις 7 Νοεμβρίου 2008 συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προσφυγή των Ενώσεων Συντακτών έναντι βασικών διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου.


Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους μαζικά να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης.


Την ίδια μέρα, στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.