Αρχική Νέα Τοπικά Στα δικαστήρια η απεργία των τελωνειακών

Στα δικαστήρια η απεργία των τελωνειακών

29

 Την αδυναμία να χειριστεί κρίσεις δείχνει η κυβέρνηση και στην περίπτωση της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων.
   Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των τελωνειακών με τον υφυπουργό Οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωνε ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης είναι να προσφύγει στα δικαστήρια, ώστε η απεργία των τελωνειακών να κριθεί παράνομη και καταχρηστική!
   Το λιγότερο είναι ότι η Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να πάρει μια ανάσα με δεδομένο ότι η κοινή γνώμη αρχίζει να στρέφεται κατά των απεργών λόγω του ότι στις μεγάλες πόλεις έχουν εξαντληθεί τα καύσιμα στα πρατήρια! Πρόβλημα που προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε στη Χίο, λόγω της ύπαρξης δεξαμενών υγρών καυσίμων.
   Για τις δηλώσεις Ρουσόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να αρχίσει άμεσα διάλογο.
   Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενέταξε τους ειδικούς λογαριασμούς στον προϋπολογισμό όχι για λόγους διαφάνειας, αλλά για να λεηλατήσει τα αποθεματικά και να κλείσει «μαύρες τρύπες» ενός προϋπολογισμού που καταρρέει.
  
   Αντίδραση τελωνειακών
   «Αποπροσανατολιστικές, ψευδείς και υποβολιμαίας παραπληροφόρησης είναι οι δηλώσεις του υπουργού οικονομίας περί καλοπληρωμένων τελωνειακών», τονίζει σε ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.
   Η Ομοσπονδία ζητά από τον υπουργό να τολμήσει να καταθέσει αναλυτική κατάσταση στη Βουλή για κάθε κλάδο υπαλλήλων, όπου τότε όπως λένε «θα καταφανεί ότι οι τελωνειακοί είναι οι χειρότεροι αμειβόμενοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομίας και έχουν μεσαίου επιπέδου επιδόματα έναντι των άλλων υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.