Αρχική Νέα Τοπικά Μέσω Μυτιλήνης στην Τουρκία Κορεάτες εκδρομείς

Μέσω Μυτιλήνης στην Τουρκία Κορεάτες εκδρομείς

8

 Σε αντίθεση με τη Χίο, ελαστικό ήταν Τρίτη και Τετάρτη το Τελωνείο της Λέσβου.
   Σε δείγμα καλής θέλησης και για να μην ταλαιπωρηθούν ειδικές κατηγορίες τουριστών, και μετά από πιέσεις των πρακτόρων, άφησαν να ταξιδέψει ένα γκρουπ από ΚΑΠΗ που είχε προγραμματισμένη εκδρομή για Τουρκία.
   Η είδηση κυκλοφόρησε μεταξύ των πρακτόρων και έτσι την Τετάρτη εμφανίσθηκε γκρουπ Κορεατών, οι οποίοι όμως πήγαν από Χϊο-Λέσβο ώστε να προλάβουν την πτήση τσάρτερ στη Σμύρνη!
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου χθες όμως μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας και μετά από έναν καβγά από τους τουριστικούς πράκτορες που έβλεπαν, άλλα δρομολόγια να εκτελούνται και άλλα όχι, ανακοινώθηκε ότι πλέον και το Τελωνείο Μυτιλήνης θα μείνει κλειστό.
   Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τελωνειακών Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Μανωλάκας σε δηλώσεις του στο «Εμπρός» σημείωσε: «θελήσαμε καθαρά για λόγους ευαισθησίας να λειτουργήσουμε το τελωνείο για να εξυπηρετήσουμε τους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ στη μια περίπτωση, και τους Κορεάτες την επόμενη μέρα που νομίζαμε ότι είχαν με τσάρτερ στο νησί. Δημιουργήθηκε όμως θέμα με την Ομοσπονδία μας και  καθώς υπάρχουν αντιδράσεις και από τους πράκτορες είπαμε ότι στο εξής για κανένα λόγο δεν θα «σπάσουμε» την απεργία».
   Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα 2ο γκρουπ 50 κορεατών εν πλω από Αθήνα για Χίο κατευθύνθηκε Μυτιλήνη ώστε να καταστεί δυνατή η μετάβασή τους στην Τουρκία, να μην καταφέρουν τελικά να περάσει!
   
   Διαμαρτυρία προέδρου Ελληνοτουρκικού
   Εν τω μεταξύ χθες ένταση δημιουργήθηκε στο τελωνείο της Χίου, όταν ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κουτσίκος συνάντησε κλειστή την πόρτα και ενώ έπρεπε να ταξιδέψει στη Σμύρνη για να πάρει μέρος στο Πανμεσογειακό Συνέδριο των Επιμελητηρίων.
   Σύμφωνα με δηλώσεις στη «Δημοκρατική» του προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου Αντώνη Ζαννίκου, ο κ. Κουτσίκος εξέφρασε την άποψη ότι η στάση των εργαζομένων είναι παράνομη και αντισυνταγματική και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να απαγορεύουν την κίνηση ατόμων.