Αρχική Νέα Τοπικά Μάρκος Σκούφαλος: Δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!

Μάρκος Σκούφαλος: Δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!

8

 ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ!!!!


Κύριε αντιδήμαρχε Ομηρούπολης,


      Ο προσωπικός τόνος της επιστολής σας (σ.σ. δεν τη λάβαμε στο chiosnews.com) με τιμά, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν μια παράταξη βγάζει μια ανακοίνωση, απαντάμε στην παράταξη ως συλλογικό όργανο και όχι στον επικεφαλή της.
      Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι σε αρχηγική παράταξη ανήκετε ,αλλά ούτως ή άλλως θα πρέπει να τηρείτε της Πολιτική δεοντολογία.
      Επειδή κύριε αντιδήμαρχε ούτε ασθενή μνήμη έχουμε, αλλά ούτε τυχαία κριτική ασκούμε, πολύ φοβάμαι ότι η επιστολή σας αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα και της ορθής κριτικής που σας ασκούμε, και του εμπαιγμού που συντελείται εκ μέρους της δημοτικής σας αρχής.
      Η δημοτική Αρχή, δυστυχώς για σας, δεν έλυσε κανένα πρόβλημα της Τεχνικής Εταιρίας. Το πρόβλημα λύθηκε – έτσι όπως λύθηκε – μετά από τον αγώνα των εργαζομένων σ’ αυτές τις εταιρίες και στην Τεχνική σε όλη την Ελλάδα. Λύθηκε μετά από τρία χρόνια, σχεδόν, εμπαιγμού τους από διάφορες δημοτικές αρχές, μετά από τρία χρόνια που ήταν απλήρωτοι και σέρνονταν από υπηρεσία σε υπηρεσία και από τον έναν δικαστικό αγώνα στον άλλο.
      Το ότι η δημοτική αρχή διαχειρίστηκε αυτήν την κατάσταση μετά και από το νόμο Παυλόπουλου, δε σας δίνει το δικαίωμα να θριαμβολογείτε, ιδιαίτερα εσείς που ανήκατε σε άλλη παράταξη στην προηγούμενη τριετία και άλλα λέγατε για τους εργαζόμενους της Τεχνικής και την τύχη τους.
      Η δημοτική αρχή, κύριες αντιδήμαρχε, που εξόφλησε από το 2005-2007 τους προμηθευτές της με ύψος 500.000 ευρώ, καλά θα κάνει να δώσει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στη δημοσιότητα αυτόν τον κατάλογο ονομαστικά και κατά ποσό, αν θέλει να μιλά με στοιχεία και όχι με πυροτεχνήματα. Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε αφελείς, καλό θα είναι μέχρι τότε να πληρώσετε κάποιους συμβασιούχους που τους χρωστάτε λεφτά, έστω και κάνοντας χρήση από τα λεφτά της Κλειδούς. Δεν υπονοώ ότι δεν είστε ανθηρός οικονομικά δήμος, απλά δια παν ενδεχόμενο.
      Μπράβο σας που φροντίζετε την ύδρευση, την αποχέτευση, την περίφραξη του Αίπους. Ήθελα να ήξερα αν κι αυτά τα αυτονόητα, τα συνεχιζόμενα έργα από έτος σε έτος, δεν κάνατε, τότε τι στο καλό θα κάνατε στη Δημαρχία; Πασιέντζες θα παίζατε;
     Πώς γίνεται όμως να επαίρεστε από τη μια μεριά για την αποπεράτωση του έργου με τις αντλίες λυμάτων , κι από την άλλη να βάζετε θέμα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο με τίτλο, παράταση χρονοδιαγράμματος του έργου:«Aνακατασκευή αντλιοστασίων λυμάτων τ.δ. Bροντάδου»; Ομολογουμένως αυτό μόνο η δική σας αρχή μπορεί να το καταφέρει.
     Ρωτάμε όμως και για τα υπόλοιπα: Αφού κάνατε ή κάνετε τα τόσα έργα γιατί το νερό παραμένει αλατόνερο; Πού είναι οι δεξαμενές μείξης; Που είναι οι λιμνοδεξαμενές και τα μικρά φράγματα; Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε συνεργασία με όμορους δήμους και τη Νομαρχία; Έχετε τέτοιον ή θα τρέχετε να μπαλώνετε και να σας πιάνει αλλεργικός ψάλτου βηξ όταν βρεθείτε προ τετελεσμένων όπως στην περίπτωση του παραλιακού δρόμου;
      Μιλάτε για Γούβι και Κλειδού, όταν σέρνεστε από τη μύτη από τις εξελίξεις, όταν μετά από τόσες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχετε πράξει τίποτε για την προστασία της περιοχής, ούτε μια ενέργεια προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση;
      Το ενδιαφέρον σας είναι πασιφανές και απεικονίζεται στην κατάντια της παιδικής χαράς στην Κλειδού, στη στάση σας απέναντι στον γνωστό κτηνοτρόφο που τη ρημάζει κι εσείς ακόμα ψάχνετε χώρο, στα μπάζα που ρίχνονται ή στα σταθμευμένα αυτοκίνητα και βρώμικα ρέματα.
      Όσο για τις οφειλές στα ταμεία και τα δάνεια, μα είναι δυνατόν να λέτε ότι εσείς τα αναδείξατε που αν δεν ήταν οι θιγμένοι εργαζόμενοι να σας ανοίξουν τα μάτια τίποτε δε θα παίρνατε είδηση;
      Και αντ’ αυτού τι πράξατε;
      Διενεργήσατε μια ΕΔΕ, την κλείσατε στα συρτάρια σας, μετά από χιλιάδες δικές μας πιέσεις και το μπλοκάρισμα των ισολογισμών με τους ορκωτούς, προχωρήσατε κάποιες διαδικασίες προς την περιφέρεια και τώρα πλέον νίπτετε τας χείρας σας φαινομενικά.
      Πίσω από το παραβάν όμως, μας λοιδορείτε στους εργαζόμενους, ότι δε θέμε λύση ώστε να πάρουν τα λεφτά τους, λύση όπως την εννοείτε εσείς, δηλαδή να τα κουκουλώσουμε και να τα διπλοπληρώσει ο δημότης, είτε με δάνειο είτε με άλλους τρόπους, αρκεί να μην αποκαλυφθεί το τι έγινε και το που πήγαν τα λεφτά. Με πολιτικό θράσος μάλιστα σκόπιμα συγχέετε τη λύση που δόθηκε στην Τεχνική, με τα όσα συμβαίνουν με το ταμείο του Δήμου για να μας παρουσιάσετε ανακόλουθους. Γιατί έχετε ανεξόφλητες πολιτικές επιταγές, γιατί λειτουργείτε εντός του συστήματος που γεννά σκάνδαλα και τέτοια φαινόμενα που διατείνεστε ότι απέχετε. Γιατί κερδίσατε τις εκλογές για να μην βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά. 
      Στείλατε μια επιστολή στην περιφέρεια να τους ρωτήσετε γιατί δεν έρχεται ο εντεταλμένος έλεγχος; Γνωρίζετε ότι εμείς ό,τι είπαμε αυτό και πράξαμε. Κοινοποιήσαμε τα πάντα σου ελεγκτικούς μηχανισμούς. Εσάς σας ενδιαφέρει το φως ή το κουκούλωμα; Εδώ μιλάνε οι πράξεις και όχι τα λόγια. Κύριε αντιδήμαρχε, για τις καυτερές – όχι καυτές πατάτες τις Λαγκάδας , ας υποθέσουμε προς χάρη της συζήτησης, ότι έχετε δίκιο για τα 12 άτομα σε μια συνέλευση με το Νομάρχη και το Δήμαρχο, που αφορούσε ένα βασικό έργο του χωριού, που εσείς ούτε κατά διάνοια δεν μπορείτε να υλοποιήσετε – κάτι για αγκυροβόλια και άρπα κόλλα γράψατε στο πρόγραμμα σας – ωστόσο είναι ζήτημα κριτικής για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία και όχι για σας αλλά και για το ίδιο το χωριό;  Όταν και εσείς προσωπικά έχετε εμπαίξει την πλειοψηφία αυτού του κόσμου με το να αρνείστε να φέρετε το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι ύβρις να λέτε ότι το λύσατε; Ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα από πλευράς προσέλευσης κόσμου, σε σας γύρισαν την πλάτη τους, στην πολιτική σας και στους εμπαιγμούς σας.
      Κύριε αντιδήμαρχε,
      Τούτος ο λαός ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος, δεν ονειρεύτηκε ως μετράρι επιτυχίας μιας δημοτικής αρχής να έχει μόνο τις σωλήνες, τις αποχετεύσεις και τις ληξιαρχικές πράξεις.
      Ονειρεύεται και απαιτεί σχολεία και όχι συμπράξεις με ιδιώτες.
      Ονειρεύεται και απαιτεί  πολιτισμό και ψυχαγωγία δημόσια και δωρεάν μέσα σε δημοτικά πολιτισμικά κέντρα και δημοτικά γυμναστήρια και όχι γεφύρια της Άρτας ή αθλητικά κέντρα παραδομένα σε διάφορους χρυσοκάνθαρους.
      Ονειρεύεται ένα Γηροκομείο ή ένα αντίστοιχο αποκούμπι για την τρίτη ηλικία.
      Ονειρεύεται και απαιτεί βρεφονηπιακούς σταθμούς.
      Ονειρεύεται και απαιτεί σύγχρονα δημοτικά ιατρεία.
      Ονειρεύεται και απαιτεί διαφάνεια στο δημόσιο χρήμα και όχι κουκουλώματα.
      Ονειρεύεται και απαιτεί καθαρό και ασφαλές περιβάλλον και οικοσύστημα.
      Ονειρεύεται και απαιτεί να μην πληρώνει ξανά και ξανά για όλα και οι υπηρεσίες που απολαμβάνει να χειροτερεύουν.
      Ονειρεύεται και απαιτεί να είναι νοικοκύρης στο τόπο του και όχι να βλέπει πότε το Θόλος, πότε τη Σιδηρούντα, πότε το Αίπος, πότε το Ρεστά, πότε τις θάλασσές μας «πεδίο Βολής» για το μεγάλο κεφάλαιο.
      Ονειρεύεται και απαιτεί μια διεκδικητική αγωνιστική δημοτική αρχή και όχι νεροκουβαλητή της κυβερνητικής πολιτικής.
      Δυστυχώς δεν μπορείτε τίποτα από τα παραπάνω να υλοποιήσετε.
      Όχι γιατί βρεθήκατε «τράνζιτο» στη δημοτική αρχή με τη βοήθεια των γνωστών πολιτικών ανταλλαγών, αλλά γιατί δεν υπηρετείτε φιλολαϊκές πολιτικές και ούτε θέλετε να υπηρετήσετε.
      ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
      ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
      ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
      ΤΗΣ
      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ