Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συναντήσεις Ελπ. Τσουρή για την περιουσία του Νοσοκομείου

Συναντήσεις Ελπ. Τσουρή για την περιουσία του Νοσοκομείου

10

   Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, 26/9, οι επαφές της Ελπίδας Τσουρή, με τοπικούς φορείς, για το θέμα της περιουσίας του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου.
     Η βουλευτής συναντήθηκε, στο χώρο του Νοσοκομείου, με τα Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ και ΣΥΝΟΧΙ και, στη συνέχεια, με τον Διοικητή, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου και εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.
     Οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ομόφωνα συμφωνήθηκαν τα εξής:
     «1. Διεκδίκηση επιστροφής της πλήρους κυριότητας της περιουσίας στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.
     2. Σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, για την ορθολογική και διαφανή αξιοποίηση της περιουσίας, με θεσμική θωράκιση και διαδικασίες που θα τη διασφαλίζουν.
     3. Άμεση κατάθεση αίτησης ακύρωσης της διαπιστωτικής πράξης, ως αντισυνταγματικής. Για το σκοπό αυτό, η Βουλευτής Χίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, κ. Νίκο Αλιβιζάτο, τον οποίο ενημέρωσε και ο οποίος δέχθηκε να αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Μετά από συνεννόηση του Διοικητή του Νοσοκομείου με τον κ. Αλιβιζάτο, θα αποσταλεί άμεσα ο σχετικός φάκελος.
     Είναι αυτονόητη η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων και οι άμεσες παρεμβάσεις, όπου και όταν απαιτούνται», καταλήγει το δελτίο τύπου.