Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: καταγγελίες για τα οικονομικά του φεστιβάλ Δ. Χίου

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: καταγγελίες για τα οικονομικά του φεστιβάλ Δ. Χίου

6

                                                      Αδιαφάνεια, παρανομία και κακοδιαχείριση στα θέματα  του Δήμου Χίου  κατήγγελλε η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 25/9/2008.

 Πληροφορώντας τους δημότες ότι ο Δήμος ετοιμάζεται να  συνάψει δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ για να δώσει προίκα στην  καταχρεωμένη από το Φεστιβάλ Μαστίχας  ΔΑΕΧ που μετατρέπεται πλέον σε ΔΗΚΕΧ, ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Χαλλιορής, ανέλυσε ένα προς ένα τα βήματα που οδήγησαν το δήμο στη χρεοκοπία, επισημαίνοντας το προφανές: ότι το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι δημότες.
 Ο κ. Χαλλιορής κατηγόρησε για   παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης το  Δήμαρχο Παντελή Βρουλή, σχετικά με το κόστος του φεστιβάλ, και το ποιος θα το  επωμισθεί. Δήλωνε για παράδειγμα ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους θα το  επωμιστεί το Υπουργείο Αιγαίου, το οποίο δεν έχει  δώσει «δραχμή». Η μόνη επιχορήγηση που έχει πάρει ο Δήμος είναι λόγω των “Θεοδωράκειων” και μάλιστα από το Υπουργείο Εξωτερικών στο ύψος των 30.000 ευρώ.  Μιλούσε για ένα ποσόν της τάξης  των  120.000 ευρώ, για συμμετοχή του Δήμου το οποίο καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα  που καλεί σήμερα το Δήμο να πληρώσει 420 χιλιάδες ευρώ, και αν δεν τα καταβάλει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, θα τα πληρώσει διπλάσια.
Με τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν  τα κοινωνικά προγράμματα της ΔΑΕΧ  (Παιδικοί σταθμοί κλπ) για δύο χρόνια  (2008- 2009) χωρίς περικοπές, και χωρίς δάνειο που αναγκάζεται να ζητήσει σήμερα ο Δήμος για να συνεχίσει τη λειτουργία τους  όπως επεσήμανε  το μέλος της παράταξης  Δημήτρης Ξυνταριανός.
Σχετικά με τη  λειτουργία της νέας ΔΗΚΕΧ, η άποψη της ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ είναι ότι «γεννιέται ένα «τέρας» που … για να τραφεί χρειάζεται να επιχορηγείται από τα δημοτικά ταμεία με το ποσό του ενός εκατομμυρίου  1.000.000 ευρώ, κάθε χρόνο!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 26 Σεπτεμβρίου 2008 9dimokratiki.org)