Αρχική Νέα Τοπικά Κόντρα Μαλαφή- Λαμπρινούδη για τα έργα του παραλιακού

Κόντρα Μαλαφή- Λαμπρινούδη για τα έργα του παραλιακού

8

 

«Όσα προβλέπονται στην μελέτη για τον παραλιακό του Βροντάδου, την οποία έχει στα χέρια του ο Δήμος Ομηρούπολης εδώ και οκτώ μήνες,  θα υλοποιηθούν βήμα προς βήμα», δήλωσε στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ύστερα από τη ανακοίνωση σύγκλισης έκτακτου  Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης την Τρίτη (30/9), για να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα απέναντι στη Νομαρχία για τον παραλιακό του Βροντάδου.
      Συγκεκριμένα ο κ. Μαλαφης έριξε τα πυρά του στη Νομαρχία αναφέροντας ότι άλλα είχε ζητήσει ο Δήμος Ομηρούπολης, άλλα είχε παρουσιάσει στη μελέτη η Νομαρχία ότι θα κάνουν και άλλα τελικά κάνουν. «Ο Νομάρχης μας εξαπάτησε», είπε ο Δήμαρχος.
      Ωστόσο ο Νομάρχης διαβεβαίωσε ότι εκτός του ότι θα τηρηθούν όλα όσα ορίζονται στη μελέτη με χρήματα που ήρθαν στη Νομαρχία, θα μπει φωτισμός και θα επεκταθούν τα έργα μέχρι και την Αγία Παρασκευή.
      Στο μεταξύ, μισό για άλλη μια φορά συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ομηρούπολης, δεδομένου ότι συμμετείχαν 6 σύμβουλοι της συμπολίτευσης και 5 της αντιπολίτευσης. Για πρόχειρη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων από τη Δημοτική Αρχή μίλησε ο επικεφαλής των Πολιτών Ομηρούπολης, Κώστας Μούνδρος τονίζοντας ότι ακολουθεί την φιλοσοφία του «παρά πέντε».
      Ο κ. Μούνδρος αναφέρθηκε και  στο θέμα της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων ελέγχου του νερού που είχε ζητήσει η παράταξή του και ακόμα εκκρεμεί. Ο Δήμαρχος πληροφόρησε ότι η δημοσιοποίηση θα γίνει αλλά μέσω του προγράμματος Θησέα, ώστε τα χρήματα να εξοικονομηθούν από το πρόγραμμα και όχι από  το Δήμο.  «Για να στείλουμε δείγματα στο χημείο της Μυτιλήνη και να πάρουμε αποτελέσματα χρειάζονται 1.500 ευρώ», ανέφερε, εξηγώντας τον λόγο που καθυστερεί η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.
      Για καθυστέρηση των αποτελεσμάτων του οικονομικού έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για τις ασφαλιστικές  εισφορές υπαλλήλων κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ο  επικεφαλής της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας, Μάρκος Σκούφαλος, ενώ ο κ. Μαλαφής δήλωσε ότι  όλα γίνονται σύννομα και για την καθυστέρηση αυτή ευθύνεται το Κράτος.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 29/9/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)