Αρχική Νέα Τοπικά Ξαναβγήκαν τα «μαχαίρια» στο Επιμελητήριο

Ξαναβγήκαν τα «μαχαίρια» στο Επιμελητήριο

7

 Κάτω από μεγάλη ένταση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα τη περασμένης Πέμπτης (25/9) η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, η οποία κορυφώθηκε, όταν ήρθε η ώρα να συζητήσουν το θέμα για τα καταστήματα στην αγορά που ενοικιάζονται στους καταστηματάρχες από το Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το μέλος του Επιμελητηρίου Μαρία Σόδη, πριν 10 μέρες περίπου στάλθηκαν δύο γνωματεύσεις στο Διευθυντή του Νοσοκομείου, Γιάννη Ξενάκη, συνοδευόμενες από 100 υπογραφές μελών διεκδικώντας την τήρηση της νομοθεσίας που ορίζει ότι  το Νοσοκομείο δικαιούται να νοικιάζει χώρους για 16 χρόνια, ενώ στη συνέχεια πρέπει να πραγματοποιείται εκ νέου δημοπράτηση. Όταν η ίδια ζήτησε από το Συμβούλιο του Επιμελητηρίου να πάρει θέση και να κινητοποιηθεί από τη στιγμή που το θέμα αφορά και μέλη του Οργανισμού, ξεκίνησε ο καβγάς που είχε ως αποτέλεσμα και την διακοπή της συνεδρίασης. Στο μεταξύ η κ. Σόδη κατάγγειλε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Αντώνη Ζαννίκο, της είπε ότι από τη στιγμή που κάποιο μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, έχει μαγαζί που νοικιάζει από το Νοσοκομείο πολύ παραπάνω από 16 χρόνια, δεν μπορεί να θίξει το θέμα αυτό για να προστατέψει τα συμφέροντα του μέλους του. «Το επιμελητήριο έχει φτάσει στο κατώτερο σκαλί του», τόνισε η ίδια, ενώ το χαρακτήρισε «παιδική χαρά», αφού όπως δηλώνει δεν μπορεί να στηρίξει τα μέλη του και να πράξει δίκαια.
Στο μεταξύ πριν τη συζήτηση του θέματος αυτού, προηγήθηκε το θέμα καφετεριών της παραλίας που ύστερα από 3 μηνύσεις η νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να κλείσουν. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και για τα 2 αυτά θέματα το Επιμελητήριο γέμισε ασφυκτικά από επιχειρηματίες για να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους κάτι που είχε να γίνει χρόνια.
Οι πληροφορίες μας λένε όμως ότι έφυγαν απογοητευμένοι, από τη στιγμή που η ψήφος του Προέδρου του Επιμελητηρίου που καθόρισε και το αποτέλεσμα ήταν αρνητική στο να υποστηρίξει ή να κινητοποιηθεί το Επιμελητήριο για να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία. Ο κ. Ζαννίκος σε δηλώσεις του στην «πατρίδα-tv», δήλωσε ότι ήταν λάθος του Δημάρχου που έστειλε τους καταστηματάρχες στο Επιμελητήριο, το οποίο δεν έχει αρμοδιότητα ουσιαστική να κάνει κινήσεις, ώστε να διευθετηθεί το θέμα. Διαβεβαίωσε όμως ότι θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ελλάδος μήπως  από εκεί μπορούν να αλλάξουν κάτι στο όλο σύστημα.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 29/9/2008 (dimokratiki.org)