Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση με υπουργό απαιτεί ο Σεβασμιότατος για περιουσία του Νοσοκομείου

Συνάντηση με υπουργό απαιτεί ο Σεβασμιότατος για περιουσία του Νοσοκομείου

7

 Εβδομάδα έντονης κινητικότητας για το θέμα της διασφάλισης της περιουσίας του νοσοκομείου αναμένεται να είναι η τρέχουσα, ύστερα από τη συνεδρίαση της Ανωτάτης Ενοριακής Επιτροπής και των επαφών της βουλευτή Ελπίδα Τσουρή με τους φορείς του Νοσοκομείου και του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.   
     Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Διονύσιος ως πρόεδρος της Ανωτέρας Ενοριακής Επιτροπής αναμένεται να απαιτήσει να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έτσι ώστε να ζητηθεί να ακυρωθεί η Διαπιστωτική του Πράξη με την οποία η περιούσια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου φεύγει από τον έλεγχο των φορέων της Χίου και περνά στην ΔΥΠΕ Πειραιώς- Νήσων.
     Το δεύτερο βήμα είναι η ανάθεση του φακέλου της υπόθεσης στο γνωστό Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, μετά από σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του νοσοκομείου στην πρόταση της Ελπίδας Τσουρή.
     Σημαντικό στοιχείο για την υπεράσπιση της θέσης να μην αλλάξει κυριότητα η περιουσία του Σκυλιτσείου είναι ότι η Διαπιστωτική πράξη του υπουργού αντιβαίνει και στο άρθρο 109 του Συντάγματος που αναφέρεται στις δωρεές.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 29/9/2008