Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Στο «Χιώτικο σπίτι» της Ν. Υόρκης ο Γιώργος Παπανδρέου

Στο «Χιώτικο σπίτι» της Ν. Υόρκης ο Γιώργος Παπανδρέου

8

 Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι ομογενείς της Νέας Υόρκης στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου που μίλησε το περασμένο Σάββατο στο «Χιώτικο Σπίτι» στην Αστόρια, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
   «Δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με τα σκάνδαλα- δεν είναι αυτή η Ελλάδα», διακήρυξε από το «Χιώτικο Σπίτι» ο Γ. Παπανδρέου και κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως «έχει κάνει τα πάντα για να χάσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να αισθανόμαστε απαισιοδοξία και μιζέρια».
   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ μίλησε «για μονολιθική κυβέρνηση που θέλει να ελέγχει τα πάντα», και υπογράμμισε τις ευθύνες του Πρωθυπουργού που μάλιστα αρνήθηκε τις προτάσεις του για συνεργασία ώστε από κοινού να κτυπήσουν τη διαφθορά.
   Σχολίασε δε εμμέσως και την ομιλία του Κ. Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ λέγοντας ότι «δεν υπάρχει σχέδιο, όραμα, οδικός χάρτης για την πορεία μας, αλλά μόνο επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού.
   Με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση έκανε λ΄πο9γο για «κατάρρευση αξιών και της δημοκρατίας εξαιτίας των συντηρητικών αντιλήψεων» και εξέφρασε την ελπίδα για «δημοκρατική ανατροπή στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική».
   Σε ό,τι αφορά .την ψήφο των Αποδήμων υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ με την αναθεώρηση του Συντάγματος τους έδωσε τη δυνατότητα να εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, χωρίς να μεταφέρει τις μικροκομματικές συγκρούσεις στο εξωτερικό όπως επιχειρεί η ΝΔ για τους δικούς της λόγους».