Αρχική Νέα Αθλητικά Δύο Χιώτες στην ποδηλατική εκδήλωση «Σπαρτακιάδα»

Δύο Χιώτες στην ποδηλατική εκδήλωση «Σπαρτακιάδα»

6

 Δύο Χιώτες αθλητές του Ποδηλατείν, ο Μαϊστράλης Κων/νος του Δημητρίου και ο Παπαζής Μιχαήλ του Γεωργίου, έλαβαν μέρος στην 20η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα την οποία  την ολοκλήρωσαν με επιτυχία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνεχόμενη βροχή και κρύο).
      Η Σπαρτακιάδα είναι μια ποδηλατική εκδήλωση 257 χιλιομέτρων η οποία ξεκινάει από το Καλημάρμαρο Στάδιο της Αθήνας και μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού καταλήγει στη Σπάρτη.
      Φέτος η 20η Σπαρτακιάδα χαρακτηρίστηκε ως η πολυπληθέστερη ποδηλατική εκδήλωση όλων των εποχών που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Χαρακτηρίστηκε επίσης και ως η σκληρότερη όλων των ετών λόγω των καιρικών φαινομένων που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αγωνιζόμενοι. Είχαν εγγραφεί 289 αθλητές, λόγω του άσχημου καιρού πήραν εκκήνιση 245 και τερμάτισαν τελικά 198  αθλητές.
      Ήταν η πρώτη φορά που έλαβαν μέρος Χιώτες ποδηλάτες σε Σπαρτακιάδα.
Ο Μ.Παπαζής κάλυψε την απόσταση των 257 χιλ. σε 10ώρες 52λεπτά και
ο  Κ.Μαϊστράλης σε 11ώρες 20λεπτά.
Την επόμενη μέρα, έγινε ένας τοπικός αγώνας στο Ξυροκάμπι της Σπάρτης στον οποίο έλαβαν μέρος οι δύο αθλητές μας εξασφαλίζοντας έτσι την συμμετοχή τους στην Σπαρτακιάδα του 2009.
 Ο Σύλλογος Ποδηλατείν εύχεται στους ποδηλάτες του καλή συνέχεια και εύχεται επίσης  του χρόνου να υπάρξουν κι άλλες Χιώτικες συμμετοχές σε αυτή την σπουδαία και απαιτητική εκδήλωση.