Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΠΑΣΟΚ: ευθύνες της Κυβέρνησης για τις άγονες

ΠΑΣΟΚ: ευθύνες της Κυβέρνησης για τις άγονες

11

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2008


Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη διεξαγωγή των διαγωνισμών για την ανάθεση των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Οι εναγώνιες προσπάθειες της Κυβέρνησης να αποποιηθεί των ευθυνών της, για την πλήρη αποδιοργάνωση του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας, δεν πείθουν κανέναν.


Οι εμπλεκόμενοι και πολιτικά υπεύθυνοι για «φωτογραφικούς διαγωνισμούς», για φαινόμενα αδιαφάνειας και συνδιαλλαγής, στις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών και για ευνοϊκή μεταχείριση μεγαλοοφειλετών του ΝΑΤ, θα πρέπει σύμφωνα με την Κυβέρνηση, να αναζητηθούν σε άλλη χώρα.


Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να συγκαλύψει την ανεπάρκεια, την έλλειψη σχεδιασμού, πόρων και προγράμματος, επικαλούμενη γνωμοδοτικά όργανα-όπως το Σ.Α.Σ- και αόριστες διευκρινίσεις, στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας.


Η έννοια της πολιτικής ευθύνης έχει εδώ και πολύ καιρό διαγραφεί από τη συνείδηση και την πρακτική αυτής της κυβέρνησης.