Αρχική Μαστίχα 3ήμερο συνέδριο για τη Μαστίχα με άρωμα… Μουσείου

3ήμερο συνέδριο για τη Μαστίχα με άρωμα… Μουσείου

32

 Τριήμερο Εργασίας με θέμα τη «Μαστίχα Χίου» θα πραγματοποιηθεί από τις 17 – 19 Οκτωβρίου στο Ομήρειο, με απώτερο στόχο εκτός την προβολή της μαστίχας την συλλογή περισσότερων στοιχείων για την δημιουργία του μουσείου μαστίχας που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε καλό στάδιο.
 Η Ελένη Μπενέκη, εκπρόσωπος από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς που είναι συνδιοργανωτής του συνέδριου μαζί με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, μας ενημέρωσε ότι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το μουσείο δεν θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ωστόσο όμως στο πλαίσιο προετοιμασίας του μουσείου θα αποκομίσουν από το συνέδριο χρήσιμες πληροφορίες.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, Κώστας Γανιάρης επιβεβαίωσε ότι οι μελέτες είναι τεκμηριωμένες και ότι ήδη έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για το Μουσείο, ενώ τόνισε ότι η προβολή της μαστίχας συμπίπτει με την προσπάθεια ένταξης του Μουσείου της μαστίχας στο 4ο κοινοτικό πλαίσιο.
«Οι μελέτες είναι τεκμηριωμένες», συμπλήρωσε ο κ. Γανιάρης, ενώ καταλήγοντας κάλεσε  την χιακή κοινωνία να παρακολουθήσει το συνέδριο που συμπεριλαμβάνει ποικίλες ομιλίες, που έχουν πάντα ως κεντρικό άξονα την μαστίχα.
«Το πρόγραμμα των εργασιών αποτελείται από 34 συνολικά ανακοινώσεις που κατατέθηκαν από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων έγκριτων επιστημόνων και επιχειρούν να αναδείξουν νέες πηγές της ιστορίας και της μοναδικότητας της μαστίχας», αναφέρουν οι διοργανωτές, ενώ συμπληρώνουν ότι μέσα από το συγκεκριμένο συνέδριο θα προωθηθεί η ιστορική έρευνα και η καταγραφή της παράδοσης σχετικά με τους τρόπους παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και κατανάλωσης της μαστίχας Χίου. «Βασική επιδίωξη των εργασιών είναι η διεπιστημονική και διαχρονική προσέγγιση του θέματος, καθώς και η διερεύνηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής του διάστασης», αναφέρουν.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 7/10/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)

Διαφήμιση