Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Λέσβου για την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής ΝΕΛ στις μεταφορικές

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίου Λέσβου για την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής ΝΕΛ στις μεταφορικές

10

Μέτωπο με τη ΝΕΛ άνοιξε το Επιμελητήριο Λέσβου. Χθες Παρασκευή, με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρός του, Γιώργος Ορφανός, προς την εταιρεία, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με την αλλαγή της πολιτικής αντιμετώπισης των μεταφορικών εταιρειών από τη ΝΕΛ. Στην αντίπερα όχθη στέκεται η ΝΕΛ, με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε.


Στο μεταξύ, κατά πληροφορίες, οι μεταφορείς της Λέσβου, προσωρινά τουλάχιστον, δε βάζουν φορτηγά στα πλοία της ΝΕΛ. Αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσουν τη στάση αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς τα υπόλοιπα πλοία που βρίσκονται στη γραμμή δεν μπορούν να καλύψουν τις μεταφορικές ανάγκες του νησιού.


Επίθεση Ορφανού
Στην επιστολή που έστειλε στη ΝΕΛ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Ορφανός, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «σε μια περίοδο που το ακτοπλοϊκό πρόβλημα βρίσκεται σε μεγάλη όξυνση για τα νησιά του νομού μας, αλλά και ολόκληρου του βορείου Αιγαίου, η ΝΕΛ έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους κατοίκους του τόπου μας. Η “απόφαση” αυτή της εταιρείας σας έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στον επιχειρηματικό κόσμο και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, αφού όλοι θα πληγούν από μια τέτοια ακραία κίνηση».
Επίσης ο κ. Ορφανός υπογραμμίζει πως η μετεξέλιξη της ΝΕΛ σε ανώνυμη εταιρεία και η μετάβασή της σε ξένα οικονομικά συμφέροντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ως θεμιτή καμμία απόφαση που επιβουλεύεται τα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα των νησιών μας και μάλιστα με την αιτιολογία ότι η Ελλάδα δέχτηκε τόσο ισχυρό αντίκτυπο από την οικονομική κρίση που έπληξε την Αμερική και κάποιες χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Στη συνέχεια ζητάει από τη ΝΕΛ να αλλάξει την απόφασή της και την κατηγορεί ότι εκμεταλλεύεται το ολιγοπωλιακό καθεστώς και πως αδιαφορεί για τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και την αναπτυξιακή υστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.


του ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΑΒΗ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΜΠΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ 4/10/2008