Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: Συνεχή διεκδίκηση για την περιουσία

ΣΕΣΝΟΧ: Συνεχή διεκδίκηση για την περιουσία

6

  

Συνέχιση του διαλόγου για την ωρίμανση του ζητήματος της δημιουργίας φορέα διαχείρισης της περιουσίας του Σκυλιτσειου και επαγρύπνηση για να γίνουν και γραπτές οι προφορικές δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.
   Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
   
   «Η προφορική διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας προς τους τοπικούς παράγοντες του Νομού μας, της επιστροφής της περιουσίας του Γ.Ν. Χίου, είναι μεν καλή είδηση, δεν μας επιτρέπει όμως να καθησυχάζουμε. Οι πρακτικές έως τώρα του υπουργείου Υγείας καθώς και η πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, μας καθιστούν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς.
   Η δυναμική παρέμβαση του ΣΕΣΝΟΧ που ανέδειξε το θέμα της περιουσίας σε παγχιακό ζήτημα, καθώς και οι έντονες παρεμβάσεις θεσμικών παραγόντων και πολιτών και φυσικά η βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ φαίνεται ότι φέρνουν θετικά αποτελέσματα. Εννοείται βέβαια ότι θετικό αποτέλεσμα, εμείς οι εργαζόμενοι του Σκυλίτσειου, θεωρούμε την άμεση επιστροφή της περιουσίας του νοσοκομείου κατά πλήρη κυριότητα.
   Καλούμε την τοπική κοινωνία να παραμείνει σε συνεχή διεκδίκηση και τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει σε διάλογο με τους συλλόγους εργαζομένων του νοσοκομείου και με τους κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς, για τη δημιουργία της νομικής μορφής (ίδρυμα, ΝΠΙΔ, ή άλλο) που θα διασφαλίσει την περιουσία από μελλοντικές επιβουλές, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της και κατά συνέπεια στην αξιοποίηση του νοσοκομείου και της δημόσιας δωρεάν υγειονομικής φροντίδας στο Νομό μας».