Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Βεντούρη σε επιστολή Νομάρχη Χίου για δρομολόγια ΝΕΛ

Απάντηση Βεντούρη σε επιστολή Νομάρχη Χίου για δρομολόγια ΝΕΛ

8

Την ακόλουθη απάντηση απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ Απόστολος Βεντούρης στο Νομάρχη Χίου:

 

«Κύριε Λαμπρινούδη,
Λάβαμε την από 9/10 ε.ε. επιστολή σας με αρ. πρωτ. 2900 η οποία μάλιστα κοινοποιείται και στο γραφείο Νομάρχη προκειμένου προφανώς αυτός να λάβει γνώση. Πέραν από τη Χριστιανικότητα της ενέργειας αυτής, του να μην γνωρίζει δηλαδή η αριστερά τινός τι ποιεί η δεξιά αυτού, παρατηρούμε ότι το περιεχόμενο αλλά και το ύφος της επιστολής σας είναι ανάλογο με τις εντυπώσεις που σας έχει δημιουργήσει η μη εκτέλεση δρομολογίων του ΤΑΞΙΑΡΧΗ.
Εάν θεωρείτε ότι πρέπει να συζητούμε με τη Νομαρχία την εμπορική πολιτική μας, τότε να μας καλέσετε για να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας. Μόνο που θα σας παρακαλούσαμε να κοινοποιήσετε την πρόσκλησή σας και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Εμείς πάντως δε θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η γνώμη σας κατά την κατάρτιση της εμπορικής μας πολιτικής, όπως δεν είναι απαραίτητη και για την κατάρτιση της εμπορικής πολιτικής άλλων εταιρειών του νομού Χίου και για το λόγο αυτό επιφυλασσόμαστε να αποδεχθούμε ή μη την τυχόν πρόσκλησή σας.
Μας επισημαίνετε δια της επιστολής σας ότι δεν είστε διατεθειμένοι να ανεχθείτε σοβαρούς κινδύνους για τον ανεφοδιασμό των νησιών και την υποσκαφή των θεμελίων της τοπικής κοινωνίας. Τούτο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Το αντίθετο θα μας έκανε εντύπωση, να μας αποστείλετε δηλαδή επιστολή με την οποία να μας δηλώνετε ότι είστε διατεθειμένοι να ανεχθείτε τα ανωτέρω.
Το τι σχέση έχουν βέβαια όλα αυτά με την εμπορική μας πολιτική δεν το διευκρινίζετε.
Φανταζόμαστε όμως ότι δε θα μπορείτε και να το διευκρινίσετε, δεδομένoυ ότι δεν έχουν καμία σχέση.
Επειδή και εμείς επιδιώκουμε καθαρές λύσεις και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των νησιών και επειδή και εμείς έχουμε επιφυλαχθεί για όλες τις νόμιμες ενέργειές μας, σας καλούμε να διαβάσετε το έντυπο της ΕΕΑ με τίτλο «Προτάσεις για Βιώσιμη & Ανταγωνιστική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ» το οποίο σας έχει ήδη αποσταλεί.
Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ανάκληση της, από πάσης απόψεως, απαράδεκτης αυτής επιστολής».