Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήλωση Τσουρή για σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων

Δήλωση Τσουρή για σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων

6

 Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με τη σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων που προωθεί προς έγκριση από το Δ.Σ. η διοίκηση του ΟΛΠ,  έκανε την παρακάτω δήλωση:


Με την ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, η Κυβέρνηση ξεδιπλώνει και αναδεικνύει το αδιαμφισβήτητο και, ίσως, και μοναδικό ταλέντο που διαθέτει,  την απόλυτη προσήλωση της στην εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, με αδιαφανείς διαδικασίες.


Το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, που προωθεί προς έγκριση από το Δ.Σ., η διοίκηση του ΟΛΠ,  βρίθει από σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, όπως αυτές της δυνατότητας τροποποίησης σημαντικών όρων της σύμβασης χωρίς την έγκριση της Βουλής, η ανεξέλεγκτη τιμολογιακή πολιτική του αναδόχου, με πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της χώρας και η μη κατοχύρωση οποιουδήποτε εργασιακού δικαιώματος, για το σύνολο των εργαζομένων, παλιών και νέων.


Η σύμβαση αυτή απλώς διευκολύνει και επισφραγίζει την άνευ όρων παράδοση και εκμετάλλευση υγιών κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων από ιδιωτικά μονοπώλια.
Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για την ανατροπή της αντιαναπτυξιακής και αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης, υπερασπιζόμενο με υπευθυνότητα και αξιοπιστία το δημόσιο συμφέρον.