Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο Ελ. Τσουρή για ακτοπλοϊα

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο Ελ. Τσουρή για ακτοπλοϊα

14

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


 Σχόλιο για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στην ακτοπλοΐα
 
  Με έκπληξη διαβάσαμε  στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το άρθρο της κ.Τσουρη, και το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του αφιερώνεται στην υπονόμευση και αποδόμηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για  «Δημόσιο Φορεα Παροχής Ακτοπλοϊκών υπηρεσιών».την οποία βεβαίως και διαστρεβλώνει και κακοποιεί ..


  Η μόνη κριτική της προς την  Ν.Δ., είναι ότι κατήργησε κάποια επιτροπή (ΡΑΘΕ)  την οποία είχε φτιάξει το ΠΑΣΟΚ, και η αδυναμία κυβέρνησης της να συνεννοηθεί με τους εφοπλιστές, ικανότητα που μόνο το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως διαθέτει.
Επηρεασμένη προφανώς  από την πρόσφατη συναινετική συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με τους εφοπλιστές, η βουλευτής αποφεύγει την οποιαδήποτε κριτική  και αναφορά στις  ευθύνες , στην απληστία και στους εκβιασμούς των ακτοπλόων.
Ούτε και κάποιο δείγμα αυτοκριτικής για την πολιτική της εικοσαετίας του ΠΑΣΟΚ  που έστρωσε το χαλί στο σημερινό αδιέξοδο με αποκορύφωμα τον  νόμο 2932/2001 ,που χάρισε την  απελευθέρωση των γραμμών στους εφοπλιστές. και έφερε την κατάσταση που βιώνουμε. σημερα.
Σε αυτήν την Σημιτική λογική επιμένει και σήμερα το ΠΑΣΟΚ  σαν να μην μεσολάβησε τίποτα…
Κουβέντα για τα  ακριβά εισιτήρια, τα σαπάκια, τις κακές υπηρεσίες,, τα ανύπαρκτα δικαιώματα των επιβατών τις βάρβαρες ώρες των αφιξοαναχωρήσεων..


Εμείς πιστεύουμε ότι οι μεταφορές ως δημόσιο αγαθό  δεν μπορεί να αφήνονται στην τύχη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας  των ΣΔΙΤ, και των εφοπλιστών ..
Η κρατική παρέμβαση δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στη σωτηρία των Τραπεζών.
Γιάυτό η ουσιαστική και  μόνιμη λύση είναι ο
 ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.
          Και σε αυτήν την κατεύθυνση εμείς τουλάχιστον θα αγωνιστούμε…


Χίος 13-10-2008
Το γραφείο τύπου