Αρχική Νέα Τοπικά Κλείνει η αγορά την Τετάρτη

Κλείνει η αγορά την Τετάρτη

5

Στα όρια τους έχουν φτάσει επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, οι οποίο θα κλείσουν τα μαγαζιά τους την Τετάρτη 22 του μήνα, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς στις 9.00 το πρωί. Βλέποντας όπως ανέφεραν στην συνέντευξη τύπου χτες το μεσημέρι, τον ασφαλιστικό τους οργανισμό  (ΟΑΕΕ) να καταρρέει, τις συντάξεις τους να κινδυνεύουν και την Κυβέρνηση να επιτίθεται με φοροεπιδρομή, η ΓΕΣΕΒΕ αποφάσισε για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία 10 χρόνια να προβεί σε κινητοποιήσεις. Στις κινητοποιήσεις κλήθηκαν να συμμετάσχουν τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και οι καταστηματάρχες καφετεριών.
«Αυτή τη στιγμή τα αποθεματικά του ταμείου δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε 2 μηνών συντάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και υπενθυμίζοντας: «Το 1999 οι ελεύθεροι επαγγελματίες συμφώνησαν να ενοποιήσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία μετά από τις δεσμεύσεις της πολιτείας για κάλυψη των ελλειμμάτων ώστε ο ενοποιημένος φορέας ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ) να προχωρήσει χωρίς προβλήματα. Λίγο πριν ενοποιηθούν όμως το 2007, σύμφωνα με τον ίδιο όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις, αλλά επιχειρήθηκε με το Προεδρικό διάταγμα δραστική μείωση των συντάξεων του 30% με αναδρομική ισχύ», είπε, συμπληρώνοντας ότι σε σύγκριση με άλλα ασφαλιστικά ταμεία που και αυτά είναι υποβαθμισμένα, το δικό τους βρίσκεται ακόμη σε χειρότερη κατάσταση.
«Βάζουν θηλιά στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενου, βιοτέχνες και έμπορους με τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα», δηλώσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς καλώντας τον κλάδο του να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της 22ης Οκτωβρίου.
Για εκδούλευση της Κυβέρνησης στον ελληνικό λαό μίλησε και ο Μικές Κριμιζής αναφέροντας το εξής:«Εδώ και μια δεκαετία λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για το ασφαλιστικό. Πρόσφατα ακούσατε την ενίσχυση που δίνει το ελληνικό κράτος στις τράπεζες. 28. δις ευρώ! ;Oπου θέλουν υπάρχουν χρήματα. Μας δουλεύουν κανονικά», είπε.
Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του Ζαχαρία Μαϊστράλη ο οποίος ανέφερε: «οι επαγγελματίες οι βιοτέχνες οι έμποροι να πρέπει να καταλάβουν ότι το μέλλον τους είναι συγκεκριμένο. Υπάρχει ένα λουκέτο για τον καθένα. Αν δεν αντιδράσουν αυτό το λουκέτο τους περιμένει στη γωνία».