Η χτυπημένη Γερακίνα

  39


   

  Την βρήκε ιδιώτης χτυπημένη στο Χαλκειός και την παρέδωσε σε ιδιώτη κτηνίατρο ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου που μερίμνησαν ώστε να φτάσει στο εθελοντικό Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων στην Αίγινα. Πρόκειται για μια πανέμορφη νεαρή γερακίνα, με ωραιότατο γυαλιστερό καστανό φτέρωμα και κίτρινο ράμφος που εντυπωσίασε όσους την είδαν εκείνο το απόγευμα στο ιατρείο του Παναγιώτη Καρατζάνου. Ασφαλώς, σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης για τη διάσωση της θα είχε κινητοποιηθεί κρατική υπηρεσία όπως επίσης κρατική υπηρεσία θα φρόντιζε για την ανάρρωση της.
     Λίγες μέρες μετά, ιδιώτης πάλι, βρίσκει γεράκι πιασμένο σε ξόβεργα στη Διδύμα. Με τη μεσολάβηση των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου στάλθηκε και αυτό στην Αίγινα όπου θα αναρρώσει ώσπου να απελευθερωθεί. Είναι γεγονός ότι νομιμότατα πωλούνται και αγοράζονται τα απαραίτητα για τα ξόβεργα και η αστυνομία, το δασαρχείο και οι θηροφύλακες αδυνατούν να σταματήσουν το παράνομο και απάνθρωπο είδος κυνηγιού.   
    

   

   

  Παρεμπιπτόντως αφού κανείς δεν μπορεί να ελέγξει και να σταματήσει όλους όσους κυνηγούν χωρίς άδειες, μέσα στα χωριά, δίπλα σε λιμνοδεξαμενές και οπουδήποτε αλλού απαγορεύεται ας απαγορευτεί το κυνήγι Αυτό με αφορμή το απαράδεκτο και παράνομο θέαμα στα Καμπόχωρα και αλλού. Χωρίς να γίνει λόγος για τους σωρούς των άδειων φυσιγγιών…