Αρχική Νέα Τοπικά Γενική απεργία στις 21 Οκτωβρίου

Γενική απεργία στις 21 Οκτωβρίου

9

 «Αμέσως μετά τον πόλεμο η μια γενιά καλυτέρευε την θέση της μετά από την άλλη. Ο πατέρας μας πέρασε πολύ καλύτερα από τον παππού μας κι εμείς περάσαμε πολύ καλύτερα από τους πατεράδες μας. Σήμερα τα παιδιά μας ζουν πολύ χειρότερα από εμάς, αφού αμείβονται με συμβάσεις 700 ευρώ, και δουλεύουν από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα». Αυτό ήταν ένα από τα παραδείγματα που έδωσε για να περιγράψει την κρίση στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος  της ΑΔΕΥΔΥ Τάσος Αποστολόπουλος, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, εν όψει  της γενικής απεργίας της ερχόμενης Τρίτης.
Ο πακτωλός κρατικού χρήματος που δόθηκε στους τραπεζίτες για την αποφυγή του κραχ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των Ελλήνων εργαζομένων.
 «Ζητούν οι πολίτες από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο οικονομικό τους. Η απάντηση που παίρναμε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Και μέσα στην μεγάλη κρίση του τραπεζικού συστήματος, ξαφνικά βρέθηκαν δις και δόθηκαν στους τραπεζίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ συμπληρώνοντας: «Τα μεν κέρδη ιδιωτικοποιούνται και οι ζημιές κρατικοποιούνται».
Μέσα σε αυτό το διπλό σκηνικό, από τη μια η ένδεια εργαζομένων και συνταξιούχων και από την άλλη η «αποκάλυψη» για το ποιους πραγματικά στηρίζει το κράτος θα λάβει χώρα η γενική απεργία της 21η; Οκτωβρίου και γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να είναι δυναμική.
Στη Χίο, κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στην απεργία, της Τρίτης  απεύθυναν, εκτός από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το ΣΕΣΝΟΧ και το Εργατικό Κέντρο Χίου, που καλεί επίσης τους απεργούς σε συγκέντρωση στις 10  το πρωί της ίδιας ημέρας.
Χθες επίσης  έδωσε συνέντευξη τύπου και η ΟΕΒΕ Χίου, για να ανακοινώσει γενικό κλείσιμο των καταστημάτων την ερχομένη Τετάρτη, διαμαρτυρόμενη για την κατάρρευση του ασφαλιστικού φορέα επαγγελματιών και εμπόρων,  που τινάζει το συνταξιοδοτικό του κλάδου στον αέρα. Όταν την ίδια στιγμή    το ελληνικό κράτος ενισχύει  τις τράπεζες με 28. δις ευρώ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 17 Οκτωβρίου 2008