Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα ΠΑΜΕ στην απεργία

Κάλεσμα ΠΑΜΕ στην απεργία

7

 «Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι.
Όλοι στην απεργία στις 21 Οκτώβρη, όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10.00 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.
Να αντιπαλέψουμε αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει το σύνολο των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.
Να μην περάσει το έκτρωμα που προβλέπει την κατάργηση των βαρέων – ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την ώρα που πεθαίνουν και σακατεύονται χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στα εργατικά ατυχήματα και στις επαγγελματικές ασθένειες.
Να αντιταχθούμε στην πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της Ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του ΟΣΕ και των άλλων επιχειρήσεων.
Να δυναμώσουμε την πάλη κατά της ανεργίας και των απολύσεων, της λιτότητας και της ακρίβειας, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Μαζικά, μαζί με το ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που αντιστοιχούν στις ανάγκες των εργαζομένων.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανοίξανε το δρόμο για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, επιβάλανε την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσανε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και προχωρήσανε στην ενοποίηση των Ταμείων για να πετύχουν την προς τα κάτω εξίσωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προώθησαν τις ιδιωτικοποιήσεις και πήραν μέτρα για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας.
Αυτή η πολιτική στηρίζει τα συμφέροντα και αυξάνει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα εργατικά συμφέροντα. Είναι δυνάμεις που στηρίζουν χρόνια τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Προστασία και διεύρυνση των βαρέων – ανθυγιεινών (ΒΑΕ).
Πλήρη – σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο για τα ΒΑΕ.
Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα.
Αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ για τη λαϊκή οικογένεια.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και τα 55 για τα ΒΑΕ.
Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, δημιουργία κρατικού σώματος ιατρών Εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.
ΟΧΙ στην απελευθέρωση και στις ιδιωτικοποιήσεις. Ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην Ενέργεια, στις Μεταφορές, στις Τηλεπικοινωνίες, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.
Καθολική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ».