Αρχική Νέα Τοπικά ΕΣΗΕΠΗΝ: Απεργία στις 21 Οκτωβρίου

ΕΣΗΕΠΗΝ: Απεργία στις 21 Οκτωβρίου

11

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση όλων των Ενώσεων Συντακτών οι οποίες αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου και ζητούν την κατάργηση του.
Παράλληλα οι δημοσιογράφοι τίθενται αλληλέγγυοι του διεκδικητικού πλαισίου της ΓΣΕΕ για την καταπολέμηση της ακρίβειας, για την λιτότητα, για το νέο φορολογικό νόμο, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την ανεργία και την εισοδηματική αποδυνάμωση μισθωτών και συνταξιούχων.
Η απεργία θα διαρκέσει από τις 6 το πρωί της Τρίτης 21 Οκτωβρίου ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου.
Οι δημοσιογράφοι της χώρας ζητούν την άμεση κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων που φέρνουν σε δυσχερέστατη θέση τους εργαζόμενους και αναιρούν το δικαίωμα τους στην αξιοπρεπή σύνταξη.
Η αδιαλλαξία του υπουργείου Απασχόλησης και η προσήλωση στην εφαρμογή ενός νόμου που ναρκοθετεί το μέλλον χιλιάδων δημοσιογράφων και καταδικάζει σε μαρασμό τα δημοσιογραφικά Ταμεία βρίσκει κάθετα αντίθετο τον κλάδο και τον θέτει σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα.
Οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να δεχθούν την υφαρπαγή πόρων από τα Ταμεία τους, την αύξηση των ορίων ηλικίας, την αμφισβήτηση ώριμων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την μείωση των συντάξεων και την υπαγωγή τους σ’ έναν νέο ασφαλιστικό φορέα που στήθηκε σε καθεστώς προχειρότητας,  χωρίς να προηγηθεί σε βάθος μελέτη και με μόνο σκοπό την υπηρέτηση συμφερόντων άλλων από εκείνα του κλάδου.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ θυμίζει ότι παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι δημοσιογράφοι κλιμακώνουν και τις νομικές τους ενέργειες, με στόχο την αποτροπή εφαρμογής του νόμου καθώς στις 7 Νοεμβρίου 2008 συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προσφυγή των Ενώσεων Συντακτών έναντι βασικών διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί τους συναδέλφους μαζικά να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Τρίτης, μη επιτρέποντας την δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών και να δώσουν το παρών στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, αλλά και σε όποιες άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.