Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: επιδείνωση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Χίου λόγω αλλαγής δρομολογίων του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ

Ελπίδα Τσουρή: επιδείνωση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Χίου λόγω αλλαγής δρομολογίων του ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ

7

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Χθες, εννέα ημέρες πριν από τη λήξη της τρέχουσας και την έναρξη της νέας δρομολογιακής περιόδου, συνεδρίασε, με σημαντική καθυστέρηση, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), προκειμένου να εξετάσει και να γνωμοδοτήσει, σε μία μόνο συνεδρίαση, για δεκάδες θέματα και αιτήματα (53 αιτήματα για την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο, 26 αιτήματα για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο, θέματα συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, κ.α.).
Το θεσμικό αυτό όργανο της Πολιτείας έχει τα τελευταία χρόνια υποβαθμιστεί, διαδραματίζοντας ένα ρόλο καθαρά διακοσμητικό.


Είναι γεγονός ότι πολλά από τα αιτήματα αφορούσαν περικοπές και τροποποιήσεις δρομολογίων, οι οποίες, ήδη, είχαν πραγματοποιηθεί και το Σ.Α.Σ, απλώς κλήθηκε να επικυρώσει ήδη ληφθείσες αποφάσεις. Ενώ, η ενημέρωση των μελών του Σ.Α.Σ, για όλα τα τόσο σημαντικά θέματα. γίνεται με επίδοση των σχετικών φακέλων, μόλις κατά την έναρξη της συνεδρίασης!!!


Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί θεσμικά όργανα της Πολιτείας, προκειμένου να συγκαλύψει την αδιέξοδη και απορρυθμιστική πολιτική της στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.


Αντί για σχεδιασμό, λύσεις και προγραμματισμό, η Κυβέρνηση έχει περιοριστεί σε στείρες αντιπαραθέσεις ή/και αδιαφανείς συνεννοήσεις με τις επιχειρήσεις και σε μία σειρά αναποτελεσματικών και επικοινωνιακού τύπου επαφών με φορείς της Αυτοδιοίκησης των νησιωτικών περιφερειών, που υποφέρουν, αφού προηγουμένως, κατάργησε στην πράξη το θεσμικό πλαίσιο και τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς και προστασίας του Δημοσίου συμφέροντος.


Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω αποτελεί και η έγκριση της τροποποίησης των δρομολογίων του «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ», εξέλιξη η οποία, αναμφίβολα, επιδεινώνει την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».


Από το γραφείο τύπου


Λεωφόρος Αιγαίου 78, 82100, Χίος
Τηλ. 22710 43200 και 43300
Φαξ. 22710 40259
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: elpidats@otenet.gr