Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μήνυμα Μπέζα στους εφοριακούς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Μήνυμα Μπέζα στους εφοριακούς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

8

 Tην εντατικοποίηση των προσπαθειών των εφοριακών για την αποτελεσματική εφαρμογή των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (περαίωση) ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, κατά τη σημερινή δεύτερη συνάντηση με τους Διευθυντές του ΔΕΚ Θεσσαλονίκης, των ΠΕΚ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές Φορολογίας των ΔΟΥ Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης και τους Διευθυντές των αντίστοιχων Οικονομικών Επιθεωρήσεων (συνολικά 156 ΔΟΥ Α΄ και Β΄ Τάξης και Ελεγκτικά Κέντρα), στο Αμφιθέατρο του Γενικού Χημείου του Κράτους.


«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απομακρυνθούμε από τη δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτή η δημοσιονομική πειθαρχία και ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, αποτελούν τα ισχυρότερα αναχώματα για την προστασία των πολιτών από την κρίση.


Δημοσιονομική πειθαρχία όμως, σημαίνει μεταξύ άλλων, να κάνετε και εσείς τη δουλειά σας σωστά και να είναι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής συνεχής και αδιάλειπτος. Όλοι θέλουμε ένα καλύτερο κράτος, αλλά όταν δεν πληρώνουμε τους φόρους μας, ουσιαστικά εμποδίζουμε αυτό που ζητάμε. Γιατί το κράτος δεν χτίζεται με δανεικά, χτίζεται κυρίως με τη φορολογική συνεισφορά όλων μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέζας μιλώντας προς τους Εφόρους.


«Ο αγώνας όμως κατά της φοροδιαφυγής ακυρώνεται, όταν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς μέσα στις υπηρεσίες μας», επεσήμανε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Αν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στις Υπηρεσίες σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι για εμάς ως πολιτική ηγεσία, δεν μπορούν οι επικεφαλής των Εφοριών να μη γνωρίζουν τι συμβαίνει δίπλα τους. Έχετε και εσείς οι ίδιοι ευθύνη γι’ αυτά τα φαινόμενα».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 22/10/2008