Αρχική Νέα Τοπικά Και 5χ5 δωρεά στο Δήμο Καρδαμύλων!

Και 5χ5 δωρεά στο Δήμο Καρδαμύλων!

40

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμου Καρδαμύλων

          Με  την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, πολλών επισήμων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 18 Οκτωβρίου στα Άνω Καρδάμυλα η τελετή εγκαινίων, παράδοσης – παραλαβής του γηπέδου 5χ5 δωρεά της οικογένειας ΛΟΥΚΑ & ΚΕΗΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗ καθώς και τα εγκαίνια του πρώην Ά Δημοτικού Σχολείου που  ανακαινίστηκε και λειτουργεί πλέον ως ολοήμερο Νηπιαγωγείο  .
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καρδαμύλων κ. Ευάγγελος Μελιτζάνης επικεντρώθηκε στην σπουδαιότητα της δωρεάς για το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά: Στις 2 Αυγούστου στην τελετή εγκαινίων των γηπέδων μπάσκετ & βόλεϊ είχα αναφέρει στην ομιλία μου: «Ένα γυμναστήριο σε μια γειτονιά ισοδυναμεί  με ένα κέντρο πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Ένα  ανοικτό αθλητικό κέντρο «κλείνει» μια φυλακή.»
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία μιας κοινωνίας είναι η προσφορά όσων των δυνατών περισσότερων ευκαιριών για υγιή απασχόληση και ψυχαγωγία της νεολαίας. Ιδιαίτερα στην εποχή μας η αναγκαιότητα αυτή είναι περισσότερο  από ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη και επιτακτική. 
Κι εσείς κύρια Κέη, Καπετάνιε, με τις δωρεές σας προσφέρετε αυτές τις  ευκαιρίες στα παιδιά των Καρδαμύλων. Προσφέρετε τις εγγυήσεις για τη θεμελίωση μιας υγιούς κοινωνίας και αυτό αποτελεί ύψιστο  προς την πατρίδα καθήκον. Όσα  λόγια κι αν χρησιμοποιήσω σίγουρα θα περιορίσω το μέγεθος και τη σημασία της  προσφορά σας  στα Καρδάμυλα, στα παιδιά μας, στο πιο πολύτιμό κομμάτι της ζωής μας. Να είστε πάντα καλά!
       Στην συνέχεια αναφέρθηκε  στον λόγο που εγκαινιάζεται  την ίδια ημέρα το γήπεδο 5χ5 και το ολοήμερο Νηπιαγωγείο: Σήμερα την ευλογημένη τούτη ημέρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε και το κτίριο του ολοήμερου 5θέσιου Νηπιαγωγείου μας.
      Ο λόγος που εγκαινιάζουμε σήμερα  εδώ μαζί το γήπεδο 5χ5 και το ολοήμερο νηπιαγωγείο είναι : γιατί όλα αυτά γίνονται σε ένα χώρο που αγαπά περισσότερο από κάθε τι άλλο ο καπ. Λουκάς. Είναι ο  χώρος που μεγάλωσε, έπαιξε και ονειρεύτηκε.
         Το κτίριο αυτό  αποτελεί σύμβολο για γενιές συμπατριωτών μας, είναι το ιστορικό Ά Δημοτικό Σχολείο και γι’ αυτό θεωρήσαμε καθήκον να το αξιοποιήσουμε με τον τρόπο που του αρμόζει.
          Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετασκευάστηκε από δημοτικούς πόρους με τήρηση αυστηρών προδιαγραφών. Το κτίριο διαθέτει    2 νέες μεγάλες σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες εκδηλώσεων, τουαλέτες, κουζίνα κ.λ.π. αυτή την στιγμή φοιτούν 60 περίπου  παιδιά στο  νηπιαγωγείο  και στον παιδικό σταθμό, ενώ  έχουμε τις υποδομές για ακόμα περισσότερα.
         Στην συνέχεια ο Δήμαρχος προσέφερε στην κ. Κέη και στον καπετάν Λουκά το χρυσό μετάλλιο των Καρδαμύλων, την εικόνα του Αγ. Λουκά και λουλούδια.
       
            Τον λόγο έλαβε ο καπετάν Λουκάς οποίος   εμφανώς συγκινημένος ανέφερε: « εδώ έζησα τα παιδικά μου χρόνια, είναι το μέρος που αγάπησα. Η προσφορά  μου αυτή είναι  μια μικρή  και μόνο ανταπόδοση σε όσα πρόσφερε ο τόπος μου σε μένα. », στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγώτη Παππή και εξήρε  το έργο που έχει προσφέρει στα Καρδάμυλα από την θέση του  υπευθύνου σε θέματα πολιτισμού, άθλησης και νεολαίας του Δήμου. Κλείνοντας ο καπετάν Λουκάς  ανέφερε : η οικογένεια μου θα αναλάβει  και τα έξοδα της κατασκευής  της παιδικής χαράς που έχει  ο Δήμος προγραμματίσει να κατασκευάσει στα Άνω Καρδάμυλα.

Διαφήμιση