Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Λευτέρης Ζαγορίτης: «Ορθώς δεν πήγαμε στη Βουλή»

Λευτέρης Ζαγορίτης: «Ορθώς δεν πήγαμε στη Βουλή»

11


 

 «Ορθώς δεν πήγαμε στη Βουλή» τόνισε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης σχετικά με το θέμα της συζήτησης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή σχετικά με το Βατοπαίδιο.
   Ο κ. Ζαγορίτης ο οποίος παρέστη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 25 Οκτωβρίου, στις εργασίες της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Ν.Δ στη Χίο, δικαιολόγησε επίσης και την παραίτηση Ρουσόπουλου σημειώνοντας:
   «Νομίζω ότι έκανε το σωστό. Υπό τις συνθήκες αυτές και με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ κατασκεύασε στην κυριολεξία ένα κατηγορητήριο από το πουθενά, χωρίς κανένα στοιχείο χωρίς δικογραφία χωρίς τίποτα ήταν σε σωστή κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
   Θα σας έλεγα ακόμη ότι ορθώς εμείς δεν πήγαμε στη Βουλή, ορθώς η ΝΔ δεν μετείχε στη διαδικασία στη Βουλή διότι εάν θα απορριπτόταν η προανακριτική και θα απορριπτότανε αν ήταν η ΝΔ μέσα, το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να μας κατηγορήσει ότι δήθεν παραγράψαμε αδικήματα.
   Αυτό το αντιλήφθηκαν και τα άλλα κόμματα τα οποία και αποχώρησαν και απομόνωσαν το ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να μείνει μόνο του το ΠΑΣΟΚ και να μην ψηφίσει καν με αποτέλεσμα η πρόταση να μείνει στον αέρα και να μπει στο αρχείο.
  
   Σε ότι αφορά τις μηνύσεις του κ. Ρουσόπουλου υπουργού εναντίον τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Ζαγορίτης απέφυγε να απαντήσει ευθέως σημειώνοντας:
   «Θα σας πω το εξής. Όποιος δεν λέει ψέματα, όποιος δεν συκοφαντεί δεν έχει πρόβλημα. Όποιος συκοφαντεί όποιος λέει ψέματα όπως αντιλαμβάνεστε έχει πρόβλημα».
  
   Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Τατούλη στην Κ.Ε., απέφυγε να σχολιάσει δικαιολογούμενος ότι δεν έχει ενημερωθεί «αυθεντικά»:
   «Δεν γνωρίζω το τι ακριβώς έχει πει ο κ. Τατούλης.
   Το αν ισχύει κάποια δήλωση ή δεν ισχύει πρέπει πρώτα να τη διαβάσουμε. Επειδή εγώ δεν έχω διαβάσει καμία εφημερίδα Κυριακάτικη, αυριανή (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν στις 6.30 μ.μ.) συνεπώς δεν έχω ενημερωθεί…
   Δεν έχω ενημερωθεί αυθεντικά. Θα ήταν επιπόλαιο εκ μέρους μας και δεν το κάνουμε ποτέ χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το ζήτημα να δίνουμε απαντήσεις πάνω σε πράγματα τα οποία είναι θεωρητικά.
  
   Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πάντως ο κ. Ζαγορίτης ναι μεν τόνισε ότι ο καθένας οφείλει να διατυπώνει θέσεις και προτάσεις αλλά με σεβασμό στην πλειοψηφία και στις συλλογικές αποφάσεις:
   «Τον τελευταίο καιρό επίσης, τόνισε, κάποιοι συστηματικά προτάσσουν την παραπολιτική σε σχέση με την πολιτική. Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εμείς οφείλουμε να αναλάβουμε δράση. Ο καθένας μας οφείλει να διατυπώνει και θέσεις και προτάσεις , ο καθένας μας έχει δικαίωμα να εντοπίζει τα τυχόν προβλήματα και να προτείνει λύσεις. Κάθε άποψη είναι σεβαστή, αρκεί να διατυπώνεται με σεβασμό στους συναδέλφους μας αρκεί να διατυπώνεται με σεβασμό στους συμμαχητές μας, στον κόσμο που μας στηρίζει και μας εμπιστεύεται. Με σεβασμό στην πλειοψηφία και τις συλλογικές αποφάσεις με σεβασμό στην εντολή του ελληνικού λαού.
   Στο παρελθόν πληρώσαμε ακριβά την εσωστρέφεια, οι συνέπειες της εσωστρέφειας ήταν καταστροφικές, όταν ξεπεράσαμε τα προβλήματα κυριαρχήσαμε στο πολιτικό σκηνικό.
  
   Σε ερώτημα σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που φέρνει δεύτερο το κόμμα της ΝΔ, ο κ. Ζαγορίτης είπε:
   «Μελετούμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων αλλά εάν γυρίσουμε πέρυσι Ιούνιο- Ιούλιο κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα κερδίσει η ΝΔ, κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία. Τελικώς στις εκλογές, στην κάλπη -γιατί εκεί μετράει-  και κέρδισε η ΝΔ και αυτοδυναμία υπήρξε και μία απόσταση 4 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες είχαμε από το ΠΑΣΟΚ.
   Δεν εφησυχάζουμε, δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουμε τα μηνύματα αλλά αυτή την ώρα αυτό που μας ενδιαφέρει, γιατί οι εκλογές αργούν πολύ, είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων ιδίως τα οικονομικά ζητήματα αλλά και των ζητημάτων που έχουν να κάνουν και με το βατοπαίδι ακόμη.
   Με όλα θα ασχοληθούμε για όλα θα υπάρχουν αντιμετωπίσεις και όποιος εμπλέκεται από όπου και αν προέρχεται είναι προφανές ότι θα υποστεί και τις κυρώσεις.
   
   
   Βράβευση Κασσιώτου

 


 


   Στις εργασίες της ΝΔ Χίου παρέστη επίσης ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Διαμαντής Βαχτσιβάνος, ο διευθυντής Γραφείων Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Μαλούχος, καθώς και η Χιώτισσα στην καταγωγή ευρωβουλευτής Μαρία Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου.
   Την κα Κασσιώτου βράβευσε μάλιστα η ΝΟΔΕ Χίου για το γεγονός ότι ανακηρύχθηκε Ευρωβουλευτής της χρονιάς στην κατηγορία “Απασχόληση και Κοινωνικές Υποθέσεις” μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό που καλύπτει τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, The Parliament Magazine.
  
   Θοδωρής Πυλιώτης