Αρχική Πολιτισμός Εκθεση Α. Βαλιδάκη στο σχολείο Λειβαδίων

Εκθεση Α. Βαλιδάκη στο σχολείο Λειβαδίων

6

Την προσωπική του συλλογή σχολικών βιβλίων, τετραδίων και παιδικών βιβλίων περιόδου 1930-1970, εκθέτει ο Αναστάσιος Βαλιδάκης στην αίθουσα εκδηλώσεων του ανανεωμένου Δημοτικού Σχολείου Λειβαδίων.
Ο κ. Βαλιδάκης στην έναρξη της έκθεσης μίλησε στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ», δίνοντας μας μια εικόνα για το τι μπορεί να συναντήσει αυτός που θα την επισκεφτεί, μεταξύ των οποίων παλιά αναγνωστικά, σχολικά βιβλία και βοηθήματα, παλιά τετράδια,  εποχής δεκαετιών 50-60, μια σειρά από τα αγαπημένα κλασικά εικονογραφημένα, παιδικά  και φιλολογικά βιβλία. Για ένα ταξίδι στις δεκαετίες μέσω του υλικού αυτού μίλησε ο κ. Βαλιδάκης:  «οπωσδήποτε βλέπει κανείς τη διαδρομή  από την δεκαετία του 50 με κάποια πολύ αυθεντικά κομμάτια, μέχρι και τη δεκαετία του 70”, ανέφερε.
Η έκθεση αυτή σύμφωνα με τον ίδιο απευθύνεται σε όλους. Τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγαλύτερους, στους οποίους μάλιστα ξυπνά αναμνήσεις.   «Φυσικά απευθύνεται και στους μεγαλύτερους, γιατί σκεφτόμαστε το παρελθόν μας που δεν θα ξαναγυρίσει πίσω και μας πιάνει και μια νότα μελαγχολίας, γιατί οι εποχές όσο πάνε και χειροτερεύουνε. Εμείς πραγματικά και σαν μαθητές και σαν παιδιά πάντα για την Χίο μιλώντας ζήσαμε τις καλύτερες εποχές», κατέληξε ο κ. Βαλιδάκης, ενημερώνοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση μέχρι και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.