Απουσιάζει το Β. Αιγαίο από φωτογραφικό τουριστικό οδηγό του Υπουργείου Τουρισμού

    11

     Πραγματικά υπέροχο από απόψεως αισθητικής το νέο, αγγλόγλωσσο φωτογραφικό λεύκωμα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, με τίτλο «Infinite Greece» («Ανεξάντλητη – Ατελείωτη Ελλάδα»), που διανέμεται σε όλους τους tour operators, στις εκθέσεις στο εξωτερικό κ.ο.κ. Με τη μοναδική «λεπτομέρεια» ότι δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Θάσο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Λήμνο) (σημείωση chiosnews: και Χίο), σε αντίθεση με την Κρήτη, την Πάρο, τη Μύκονο και, γενικότερα, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια Νησιά, που δεσπόζουν στην έκδοση.

    Ούτε μία φωτογραφία από τη Θράκη ούτε από την Ανατολική Μακεδονία ούτε από την Κεντρική Μακεδονία ούτε από το Πήλιο, ενώ υπάρχει μόλις μία από τη Δυτική Μακεδονία (από την Καστοριά), μία από την Ηπειρο (από το Μέτσοβο) και μία από τις Σποράδες (Σκιάθος).

    Ερωτηθείς στην 24η Philoxenia ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπηλιωτόπουλος, για τους λόγους αυτών των «απουσιών», έσπευσε να τονίσει ότι πρόκειται για την άποψη του καλλιτέχνη, την οποία ο ίδιος πάντοτε σέβεται. Στην ανταπάντηση, μάλιστα, ότι οι καλλιτέχνες (φωτογράφοι) που συμμετέχουν στην έκδοση είναι τουλάχιστον έξι, επέμενε ότι ο συντονισμός ανήκει πάντα σε έναν, παρομοιάζοντας την έκδοση με τις ομαδικές Εκθέσεις Καλλιτεχνών. Τουλάχιστον μία «συγγνώμη», πάντως, δεν ακούστηκε για αυτή τη μικρή -προφανώς- για το υπουργείο παράλειψη, σε μία έκδοση που θεωρητικά αποσκοπεί στην προβολή όλης της «ατελείωτης Ελλάδας» και χρηματοδοτείται από την «ατελείωτη» κυριολεκτικά φορολογία όλων των πολιτών της χώρας.

    πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ